Antena 3 CNN Actualitate Neamţ. Două femei în stare gravă la spital, după ce casa le-a sărit în aer

Neamţ. Două femei în stare gravă la spital, după ce casa le-a sărit în aer

Neamţ. Două femei în stare gravă la spital, după ce casa le-a sărit în aer
Sursa foto: Foto: Mediafax
26 Apr 2011   •   08:33

Două femei, mamă şi fiică, din oraşul nemţean Bicaz au ajuns în stare gravă la spital, după ce casa în care locuiau a sărit în aer. Din primele informaţii, se pare că deflagraţia s-a produs în momentul în care una dintre ele a pornit televizorul, fără să simtă gazele emanate de o butelie veche.

Cele două femei se pregăteau de culcare atunci când a avut loc explozia. Flăcările s-au extins imediat în toată casa, iar explozia a distrus aproape întreaga locuinţă.

În încercarea de a-şi salva mama, o bătrână de peste 90 de ani, fiica acesteia a suferit multiple răni şi arsuri.

"Au fost aduse două victime dintr-un incendiu, mamă şi fiică. Ele au arsuri de gradul unui şi doi, intoxicaţie de fum, amândouă rămân internate", a declarat dr. Cristian Pasalău, medic şef la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Neamţ.

Din primele cercetări, se pare că incendiul a pornit de la o garnitură de cauciuc defectă.

"S-a acumulat o cantitate de gaz în încăpere, iar la pornirea televizorului s-a produs o mini-explozie", a spus plt maj Vasile Nica, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ.

Locuinţa a fost distrusă aproape în totalitate. Cele două femei nu aveau asigurare pe locuinţă, aşa că vor fi nevoite să suporte toate cheltuielile din buzunarul propriu.

×
Subiecte în articol: incendiu gaze distrugere locuinta arsuri
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close