Antena 3 CNN Actualitate Neamţ. Fetele de la un centru pentru copii cu nevoi speciale, gravide pe capete

Neamţ. Fetele de la un centru pentru copii cu nevoi speciale, gravide pe capete

Neamţ. Fetele de la un centru pentru copii cu nevoi speciale, gravide pe capete
Sursa foto: Foto: Videonews
10 Mai 2011   •   20:08

Situaţie fără precedent la o şcoală pentru elevi cu nevoi speciale din Neamţ. De ani de zile, eleve fără discernământ rămân gravide pe capete. De cele mai multe ori, sarcina este descoperită prea târziu, iar multe dintre viitoarele mame dispar fără ca cineva să mai ştie ceva de ele. Dascălii spun că sistemul este prea permisiv şi se văd depăşiţi de situaţie.

La centrul pentru copii cu nevoi speciale învaţă peste 157 de elevi, toţi având deficienţe mintale. Aceştia au ajuns aici după ce au trecut de o comisie care a stabilit că niciunul dintre ei nu are discernământ, au nevoie de consiliere, dar şi de ajutor pentru a se integra în societate.

Când vine vorba de socializare însă, rezultatul este însă unul neindicat. Cele mai multe dintre eleve se întorc gravide. Cu un simplu bilet de voie, fetele ajung acasă în weekend sau în vacanţă, unde nu mai pot fi monitorizate de dascăli. Apoi, după câteva luni, vine şi surpriza.

Foarte puţine dintre adolescentele fără discernământ mai rămân în instituţiile specializate pentru a beneficia de ajutorul specialiştilor. De cele mai multe ori, sunt luate acasă de familie, iar mai apoi autorităţile le pierd urma. Din păcate, fără îngrijire specială, cele mai multe nu pot spera la un viitor cât de cât normal.

 


×
Subiecte în articol: fete gravide Neamţ
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close