Antena 3 CNN Actualitate Neamţ. Incendiu la o casă parohială şi o biserică nouă

Neamţ. Incendiu la o casă parohială şi o biserică nouă

Neamţ. Incendiu la o casă parohială şi o biserică nouă
Sursa foto: Foto: INTACT Images
28 Apr 2012   •   15:45

Clădirea care adăposteşte casa parohială şi o biserică nouă din localitatea Mărgineni, judeţul Neamţ, au luat foc vineri noapte.

Localnicii au încercat să stingă flăcările, şi să salveze măcar cîteva icoane. Băiatul preotului, în vîrstă de şapte ani a suferi arsuri, iar câţiva pompieri miliatri au avut nevoie de oxigen, din cauza fumului gros care le-a îngreunat intervenţia.

Flăcările au izbucnit după miezul nopţii, când tot satul dormea. Preotul a simţit miros de fum şi abia şi-a trezit familia. Întregul acoperiş ardea mocnit. Câţiva vecini au sunat imediat la 112 şi au încercat să dea o mână de ajutor.

Clădirea adăpostea la etaj casa parohială, iar parterul a fost amenajat ca biserică. Oamenii spun că aici se ţineau slujbele de mai bine de un an.

În timp ce era evacuat din clădire, copilul preotului a suferit arsuri şi a fost dus la spital cu o ambulanţă. De asemenea, câţiva pompieri s-au intoxicat cu fum.

Deocamdată nu s-a stabilit cauza incendiului, însă cel mai probabil flăcările au pornit fie de la o instalaţie electrică defecta, fie de la centrala termică. Localnicii se roagă acum să adune din nou bani pentru refacerea noii biserici şi a casei parohiale pe care o ridicaseră în urmă cu doi ani.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close