Antena 3 CNN Actualitate Neamţ. Un bărbat a protestat în lanţuri în faţa primăriei, supărat că a pierdut o serie de procese

Neamţ. Un bărbat a protestat în lanţuri în faţa primăriei, supărat că a pierdut o serie de procese

Neamţ. Un bărbat a protestat în lanţuri în faţa primăriei, supărat că a pierdut o serie de procese
Sursa foto: Foto: Videonews
de M.Z.    |    12 Aug 2011   •   19:47

Protest în lanţuri, în faţa primăriei dintr-o comună nemţeană. Supărat că a pierdut o serie de procese care aveau drept miză un teren, un bărbat de 40 de ani, nepot al prefectului de Neamţ, s-a legat cu lanţuri de un monument. Viorel Archip e hotărât să rămână în greva foamei, pe termen nelimitat. Ca să fie sigur că nimeni nu îi întrerupe protestul, a adus cu el şi un bidon de benzină şi ameninţă că-şi va da foc.

Viorel Archip spune că şi-a căutat zadarnic dreptatea prin sălile de judecată, timp de aproape nouă ani. A pierdut procesele în care îşi acuza un unchi că ar fi vândut o proprietate la care ar fi avut şi el dreptul, prin moştenire. Convins că nu i s-a făcut dreptate, a hotărât să intre în greva foamei.

Vineri dimineaţă, el s-a legat cu lanţuri de monumentul din centrul comunei Podoleni şi le-a cerut autorităţilor să anuleze titlul de proprietate pe care îl consideră fals. Pompierii şi poliţiştii sosiţi la faţa locului au încercat zadarnic să-l convingă să renunţe la protest. Cum omul nu e violent, autorităţilor nu le-a rămas decât să asiste.

Mihai Archip, prefectul de Neamţ - unul dintre cei pe care protestatarul îi cheamă în ajutor - a refuzat să comenteze cele întâmplate. Nepotul său însă e hotărât să rămână legat cu lanţuri şi să stea în greva foamei pe termen nelimitat.

 


×
Subiecte în articol: lanturi protest procese Neamţ
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close