Antena 3 CNN Actualitate Negocieri eşuate: Trenurile nu vor circula vineri, timp de şase ore

Negocieri eşuate: Trenurile nu vor circula vineri, timp de şase ore

Negocieri eşuate: Trenurile nu vor circula vineri, timp de şase ore
04 Noi 2008   •   15:06

Discuţiile dintre sindicalişti şi reprezentanţii CFR nu au avut niciun rezultat. Aceştia îşi menţin poziţia cu privire la protestul de vineri.
Liderul Federaţiei Mişcare-Comercial, Gheorghe Popa, a declarat, marţi, că decizia de declanşare a protestului aparţine salariaţilor, care sunt nemulţumiţi de condiţiile precare de muncă.
Popa susţine că Guvernul României nu a aprobat încă bugetul de cheltuieli pe anul 2008, deşi au fost făcute nenumărate sesizări în acest sens. Potrivit acestuia, protestul este primul de acest fel. El a subliniat faptul că nu se cer măriri salariale, ci aprobarea unui buget de venituri si cheltuieli. Sindicaliştii susţin că nu pot lucra în condiţii de nesiguranţă.
Reprezentanţii CFR au declarat că situaţiile de acest gen ar trebui rezolvate pe cale amiabilă şi consideră protestul ilegal.
Negocierile dintre sindicalişti şi reprezentanţii CFR vor continua şi în zilele următoare, însă protestatarii se declară sceptici în privinţa unui acord.
Protestul de vineri va dura şase ore, însă Popa susţine că, dacă cererile nu le vor fi soluţionate, sunt pregătiţi să declanşeze o grevă pe termen nelimitat.
Peste 7.000 de angajaţi CFR vor protesta, vineri, între orele 7:00 şi 13:00. Printre aceştia se numără controlori de bilete, conductori, operatori, dispeceri şi personal auxiliar.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CFR protest trenuri
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close