Antena 3 CNN Actualitate Negocieri fără rezultat între sindicaliştii din Educaţie şi ministrul Muncii. Grilele din Legea salarizării vor fi definitivate luni

Negocieri fără rezultat între sindicaliştii din Educaţie şi ministrul Muncii. Grilele din Legea salarizării vor fi definitivate luni

Negocieri fără rezultat între sindicaliştii din Educaţie şi ministrul Muncii. Grilele din Legea salarizării vor fi definitivate luni
Sursa foto: Intact Images
15 Oct 2010   •   19:09

În urma întâlnirii de vineri, sindicatele din Educaţie şi ministrul Muncii nu au ajuns la o concluzie. Luni vor finaliza grilele pentru angajaţii din învăţământ, existând şanse de creştere. "Discutăm cu sindicatele. Se pot modifica elemente, negociez şi am abilităţi necesare să modific", a declarat Ministrul Muncii, Ioan Botiş, după întâlnirea cu sindicatele. Botiş a precizat că ar putea exista modificări în sensul creşterii coeficienţilor din grilă, relatează Mediafax.

"Luni ne vom întâlni să vedem dacă Minsiterul Muncii vine cu ceva concret", a declarat la rândul lui, prim-vicepreşedintele Federaţiei Sindicateleor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hancescu. Acesta şi-a exprimat din nou nemulţumirea faţă de creşterea coeficienţilor pentru profesorii debutanţi şi atingerea unui coeficient mediu de şapte pentru un profesor din învăţământul preuniversitar.

Potrivit liderului sindical este posibil ca profesorii să continue protestele luni, fiind nemulţumiţi de aşezarea în grila legii unice de salarizare şi de Legea educaţiei.

Anton Hader, preşedintele Alma Mater, a afirmat că la întâlnirea de luni atât sindicatele cât şi ministrul Muncii vor veni cu cifre proprii pentru a vedea "unde se vor intersecta".

Oana Badea, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, a spus că ministrul Daniel Funeriu insistă pe creşterea coeficienţilor pentru debutanţi, dorind ca cota unică de salarizare să nu fie foarte aplatizată.


 

×
Subiecte în articol: Ministerul Muncii Ministrul Muncii
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close