Antena 3 CNN Actualitate Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor. Pensiile românilor ar putea fi livrate cu întârziere

Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor. Pensiile românilor ar putea fi livrate cu întârziere

Se poartă negocieri intense cu angajații Poștei Române, care vor să intre în grevă generală, situație în care pensiile românilor ar putea fi livrate cu întârziere.

Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor. Pensiile românilor ar putea fi livrate cu întârziere
Sursa foto: Facebook / Poșta Română
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Mar 2024   •   10:57

Activitatea poștașilor ar putea fi afectată în următoarea lună, inclusiv în ceea ce privește livrarea pensiilor.

Pentru evitarea grevei generale, Ministerul Digitalizării poatră negocieri intense cu poștașii.

Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical, a vorbit, la Antena 3 CNN, despre această situație și despre variantele discutate în timpul negocierilor.

"Riscul este să eșuăm în acest proces de negociere, arbitrat, în momentul de față, de ministrul Digitalizării. Noi, ca dovadă de bună-credință, am amânat cu 48 de ore începerea propriu-zisă a grevei, pentru că săptămâna trecută oamenii pe care îi reprezentăm au fost în grevă de avertisment.

Ieri, au avut loc două întâlniri la minister. S-a constatat că directorul general, care a avut mandat din decembrie pentru negocieri colective, a eșuat lamentabil în acest proces.

S-a convocat Consiliul de Administrație, care a schimbat echipa de negociere. La solicitarea ministrului și a noastră, au pregătit trei variante de lucru pentru posibilitatea unor creșteri salariale. 

Variantele care ne-au fost propuse țin cont, înainte de toate, de ceea ce are disponibil bugetul companiei naționale Poșta Română. 

Din păcate, niciuna dintre ele nu atinge solicitarea organizației sindicale, care a mers pe o creștere de salariu net de 400 de lei. Încercăm să găsim cea mai bună soluție.

Nouă nu ni s-a dat posibillitatea decât să împărțim sărăcia. Negocierile continuă și sperăm să finalizăm cu o soluție de mijloc", a spus Dumitru Costin, pentru Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close