Antena 3 CNN Actualitate Discuţii aprinse pe salariile românilor. Dumitru Costin, lider BNS, dezvăluie ce s-a negociat la guvern

Discuţii aprinse pe salariile românilor. Dumitru Costin, lider BNS, dezvăluie ce s-a negociat la guvern

Scandal fără precedent, în guvern, pe majorările salariale pentru toţi românii! Propunerile executivului au fost respinse de sindicate şi patronate.

Discuţii aprinse pe salariile românilor. Dumitru Costin, lider BNS, dezvăluie ce s-a negociat la guvern
Sursa foto: Agerpres
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Noi 2022   •   13:56

Ministerul de Finanţe şi ministerul Muncii au propus sindicatelor şi patronatelor o mărire voluntară de 400 lei din care 200 să fie scutiţi de taxe. Sindicatele şi patronatele nu au fost de acord. A fost o şedinţă de mai bine de trei ore în care s-a bătut cu pumnul în masă.

Propunerea de mărire voluntară viza salariile între 3.000 şi 5.000 lei. 

"Ne-am ridicat de la masă cu o altă înțelegere, și anume aceea ca până luni în jurul prânzului, fiecare dintre părți să mai facă niște simulări și să vină cu niște propuneri", a anunţat liderul Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, în direct la Antena 3 CNN. 

El s-a arătat mirat că guvernul, în ciuda celor convenite, nu a mai aşteptat şi a ieşit cu un comunicat.

"Varianta anunţată cu 3.000 lei brut, din care pentru 200 lei nu se mai plătesc contribuţii, va duce la nişte anomalii, spune Dumitru Costin. 

Liderul sindical a exemplificat cu faptul că, de la 1 ianuarie, în aceste condiţii, cei care acum au un salariu de 3100 lei vor ajunge la un venit salarial net mai mic decât cei care au 3.000 lei, dar care beneficiază de noua facilitate fiscală.

În dialogul cu liderul sindical a intervenit şi purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, care a spus că guvernul a convenit cu sindicatele şi patronatele această creştere la 3.000 de lei, urmând ca celelalte detalii să fie supuse în continuare dialogului, aşa cum spunea şi liderul BNS.

"Cred că trebuie să continuăm acest dialog tripartit pentru a găsi cea mai bună soluție pentru lucrători, pentru că aicea toată lumea are de câștigat - pe de o parte cei care sunt lucrători, care sunt angajați, pe de o parte angajatorii", a spus Radu Oprea. 

  

 

 

×
Subiecte în articol: mariri de salarii dumitru costin BNS
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close