Antena 3 CNN Actualitate Negocieri intense privind componenţa Guvernului. Ponta anunţă PRIORITĂŢILE viitorului Executiv

Negocieri intense privind componenţa Guvernului. Ponta anunţă PRIORITĂŢILE viitorului Executiv

Negocieri intense privind componenţa Guvernului. Ponta anunţă PRIORITĂŢILE viitorului Executiv
Sursa foto: Foto: Agerpres
12 Dec 2014   •   15:13

Negocieri intense pentru viitoarea componenţă a guvernului Ponta. Discuţiile finale, pe numele viitorilor miniştri, va avea loc în weekend, a anunţat premierul Ponta, la finalul unei reuniuni a coaliţiei.

În cadrul acestei reuniuni s-a discutat şi despre priorităţile viitorului Guvern, inclusiv despre limitarea numărului de mandate pentru şefii consiliilor judeţene şi parlamentari.

"Vom susţine în aceste discuţii o limită de mandate pentru toţi cei care ocupă funcţii publice, la nivel central şi local. Aşa cum preşedintele României poate ocupa doar de două ori funcţia de preşedinte, putem să gândim în viitor ca şi la nivel local şi parlamentar, această limită de două mandate consecutive să fie regula", a afirmat Victor Ponta.

Totodată, Victor Ponta a anunţat că şi în PSD ar urma să fie separate funcţiile politice de cele din administraţie. Cu alte cuvinte, aleşii locali nu vor mai putea fi şi şefi în partid, şi invers.

Ponta a vorbit şi despre "un sistem de vot mixt, mai bine cunoscut ca sistemul de vot german, în care jumătate din parlamentari să fie aleşi în colegii şi jumătate pe lista naţională".

Citeşte şi:

Cine PLEACĂ şi cine VINE în guvernul Ponta 4. Vezi toate scenariile de la Bursa Zvonurilor



×
Subiecte în articol: Victor Ponta guvern
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close