Antena 3 CNN Actualitate Negocierile continuă: Sindicaliştii din Educaţie decid miercuri dacă intră în grevă

Negocierile continuă: Sindicaliştii din Educaţie decid miercuri dacă intră în grevă

Negocierile continuă: Sindicaliştii din Educaţie decid miercuri dacă intră în grevă
Sursa foto: Ecaterina Andronescu
05 Mai 2009   •   15:58

Liderii sindicatelor din Educaţie aşteaptă un verdict al reprezentanţilor din teritoriu pentru a decide dacă joi intră sau nu în grevă. Decizia va fi luată miercuri, când la discuţiile cu profesori sunt aşteptaţi să participe mai mulţi miniştri şi premierul Emil Boc.

Marţi au avut loc, din nou, negocieri între cele două părţi, în urma cărora profesorii au obţinut noi promisiuni. Mai exact, că salariile nu vor fi diminuate, directorii nu vor fi demişi şi că se va înfiinţa funcţia de profesor pentru învăţământul primar şi preşcolar.

Sindicaliştii susţin însă că aceste lucruri nu sunt suficiente pentru a renunţa la proteste.

Cu toate acestea, Ecaterina Andronescu este optimistă şi crede că profesorii vor renunţa la proteste. La rândul lor, profesorii spun că este nevoie ca Guvernul să îşi asume documentul pe care sindicatele şi Ministerul Educaţiei îl negociază în aceste zile, pentru a exista garanţia că va fi respectat.

Reprezentanţii sindicatelor din Educaţie susţin că toate reglementările prevăzute în protocol vor fi discutate cu reprezentanţii din teritoriu şi că problema privind alte acţiuni de protest, boicotarea examenelor sau a tezelor cu subiect unic rămâne încă deschisă.

Reprezentanţii celor patru sindicate au anunţat joia trecută că boicotează teza unică la Limba şi Literatura Română înaintea întâlnirii cu preşedintele Băsescu. Ei au ameninţat atunci că, în absenţa unui răspuns corespunzător din partea Guvernului, vor boicota şi tezele la Matematică şi Istorie sau Geografie, programate în zilele de 13 şi 21 mai.

Antena 3

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close