Antena 3 CNN Actualitate Negocierile cu Ministerul Sănătăţii au eşuat. Greva generală în sistemul de sănătate continuă

Negocierile cu Ministerul Sănătăţii au eşuat. Greva generală în sistemul de sănătate continuă

Negocierile cu Ministerul Sănătăţii au eşuat. Greva generală în sistemul de sănătate continuă
Sursa foto: Foto:Federatia Sanitas din Romania/ Facebook
31 Oct 2016   •   22:02

Negocierile dintre reprezentanţii Federaţiei Sanitas şi cei ai Ministerului Sănătăţii au eşuat, ca urmare greva generală va continua, informează organizaţia sindicală printr-un comunicat remis, luni, Agerpres.

"Negocierile Federaţiei Sanitas cu Ministerul Sănătăţii au eşuat, cu toate că 75.000 de angajaţi din sistemul sanitar au intrat astăzi în grevă generală. Inflexibilitatea manifestată reflectă de fapt lipsa de interes a guvernanţilor pentru a găsi soluţii fiabile la solicitările Sanitas (...) Greva generală va continua şi facem un apel către toţi colegii să nu se lase intimidaţi...", afirmă sindicaliştii.

Potrivit acestora, nemulţumirile transmise reprezentanţilor ministerului au rămas fără răspuns, iar în Parlament au fost respinse toate amendamentele privind OUG nr. 20/2016 depuse de reprezentanţii Federaţiei.

"Toate nemulţumirile transmise astăzi de către oamenii din Sănătate au rămas fără răspuns. Mai mult, la întâlnirea de lucru a comisiilor reunite de Buget, Finanţe, Bănci - Muncă şi Protecţie Socială din cadrul Camerei Deputaţilor, reprezentanţii guvernului tehnocrat au respins categoric toate amendamentele privind OUG nr. 20/2016 depuse de reprezentanţii SANITAS şi au declarat că greva generală declanşată de SANITAS este ilegală. Le reamintim domnilor tehnocraţi că doar justiţia se poate pronunţa asupra legalităţii grevei generale şi considerăm că datoria lor este aceea de a găsi soluţii pentru angajaţii unui sistem şi aşa vitregit de ani de zile", se mai menţionează în comunicat.

Activitatea medicală va fi asigurată doar pentru urgențe

Cadre medicale din toate spitalele din ţară au intrat luni dimineaţă în grevă generală. Acesta este ultima etapă a acţiunilor de protest ale Federaţiei, care au fost demarate în septembrie, prin organizarea, în fiecare zi de marţi, a unei acţiuni denumite generic „O marţi a Sanitas”, pe 20 septembrie fiind pichetat Ministerul Muncii, pe 27 septembrie Ministerul Finanţelor Publice, pe 4 octombrie Ministerul Sănătăţii şi pe 11 octombrie Palatul Parlamentului.

Sindicatele din Sănătate sunt nemulţumite pentru că personalul TESA şi funcţionarii publici, medicina şcolară şi asistenţa socială nu au primit majorări salariale pentru intermediul OUG 20 şi OUG 43 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016. Soluţia propusă de sindicate a fost de includere a modificărilor în ordonanţă atunci când va fi dezbătută în Parlament.

×
Subiecte în articol: Ministerul Sănătății sanitas
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close