Antena 3 CNN Actualitate Nelu Iordache, patronul companiei Romstrade, a fost reţinut

Nelu Iordache, patronul companiei Romstrade, a fost reţinut

Nelu Iordache, patronul companiei Romstrade, a fost reţinut
Sursa foto: Foto: Antena 3
01 Dec 2012   •   19:03

Nelu Iordache, patronul companiei Romstrade, a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce a fost audiat din nou de către procurorii anti-corupţie, în dosarul în care este cercetat pentru deturnare de fonduri, informează surse judiciare citate de Mediafax.

Iordache a fost convocat din nou la audieri, sâmbătă dimineaţă. În urma audierilor, procurorii anti-corupţie au decis să emită o ordonanţă de reţinere de 24 de ore pentru omul de afaceri. 

Nelu Iordache a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei şi urmează să apară în faţa unui judecător al Tribunalului Bucureşti în cursul zilei de duminică. Ordonanţa de reţinere expiră în 2 decembrie, după ora 18.00.


În această săptămână, procurorii au percheziţionat două dintre firmele lui Nelu Iordache,  verificând toate actele şi computerele.

Investigaţiile pocurorilor DNA au început la solicitarea Biroului European de luptă antifraudă, după ce mai multe companii s-au plâns că nu şi-au încasat banii de la Nelu Iordache.

Sume mari de bani are de recuperat şi omul de afaceri Mircea Rotaru, cel care i-a închiriat utilajele pentru construcţia tronsonului 1 Arad -Nădlac.

Cei mai mulţi dintre muncitorii care lucrau pe şantierul autostrăzii Arad Nădlac au fost trimişi acasă fără să fie plătiţi.

Şantierul autostrăzii Arad Nădlac nu este singurul abandonat.

Peste 70 % din primul tronson al autostrăzii Arad - Nădlac ar fi trebuit să fie gata până acum. Firma lui Nelu Iordache a realizat însă doar 20 % din lucrări. Al doilea tronson ar trebui finalizat în aprilie 2013.


×
Subiecte în articol: Nelu Iordache mita luare de mita
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close