Antena 3 CNN Actualitate Nelu Tătaru scenariu șoc: ”Putem avea din nou carantină” - De ce depinde tot

Nelu Tătaru scenariu șoc: ”Putem avea din nou carantină” - De ce depinde tot

Nelu Tătaru a vorbit despre o posibilă carantinare totală a României în luna octombrie. Reporterii l-au întrebat pe Ministrul Sănătății dacă 2.000 de cazuri pe zi este o previziune sumbră pentru luna octombrie.

Nelu Tătaru scenariu șoc: ”Putem avea din nou carantină” - De ce depinde tot
de Andreea Cigolea    |    23 Sep 2020   •   11:23

”Eu spun să nu ne gândim la previziuni sumbre. Să ne gândim că fiecare dintre noi trebuie să respectăm precauţiile. Evaluarea şcolii o putem face la sfârşitul lunii septembrie, începutul lunii ocotmbrie. Evaluăm cele 7 şi apoi cele 14 zile de la începutul şcolii. Cred că trebuie să ne gândim în primul rând la reguli, să respectăm aceste reguli. Suntem totuşi într-un an pandemic pe care trebuie să îl gestionăm, un an diferit faţă de alţi ani. Am avut un început de an diferit, vom avea şi scrutin electoral diferit”, a explicat Tătaru.

”Avem în evaluare orice scenariu”

"Noi avem în evaluare orice scenariu. Întâi trebuie să respectăm regulile și precauțiile. Haideți să gândim ce putem face că să nu avem o creștere a numărului de cazuri. Haideți să vedem ce putem face pentru a menține un platou după o lună grea și să ajungem pe o pantă descendentă. Cred că ține doar de noi dacă vom avea un lockdown sau nu. Din punctul meu de vedere și al Ministerului Sănătății, atâta timp cât suntem vigilenți, respectăm niște reguli, avem acțiuni concrete în unitățile sanitare - dar repet ce spuneam de multe ori: nu în spitale se tranșează această pandemie, se tranșează în prespital" a mai adăugat Ministrul Sănătății. 

×
Subiecte în articol: Nelu Tătaru carantină

ȘTIRI

Proiect: Închisoare pentru şoferii băuţi, drogaţi sau care nu deţin permis

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close