Antena 3 CNN Actualitate Tătaru: Cazurile uşoare de COVID şi cele fără simptome rămân acasă, de săptămâna viitoare. Reacţia medicilor de familie

Tătaru: Cazurile uşoare de COVID şi cele fără simptome rămân acasă, de săptămâna viitoare. Reacţia medicilor de familie

Cazurile asimptomatice de COVID sau formele uşoare se vor trata acasă, sub supravegherea medicului de familie, începând de săptămâna viitoare, a anunţat, joi, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Tătaru: Cazurile uşoare de COVID şi cele fără simptome rămân acasă, de săptămâna viitoare. Reacţia medicilor de familie
de Milena Niță    |    15 Oct 2020   •   16:15

Oficialul a mai precizat însă, că atunci când simptomele bolii apar sau bolnavii nu se simt bine, ei vor fi duşi la spital.

"Avem o ordonanță de urgență în pregătire, astfel încât cazurile oligosimptomatice sau asimptomatice să rămână la domiciului sub supravegherea medicului de familie, urmând ca mijloacele de transport de la DSU să îi ia programat pentru investigații suplimentare paraclinice. 

În momentul în care apare simptomatologie, ei sunt duși în unitățile spitalicești", a afirmat, joi, Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a precizat că ordonanța de urgență va fi aprobată săptămâna viitoare.

Reacţia medicilor de familie

"Medicii de familie, prin contracte separate, suplimentare cu casele de asigurări, pot face o monitorizare, o telemedicină sau pot presta servicii medicale pentru anchete epidemiologice sau recoltări", a precizat şeful de la Sănătate.

Reprezentanții Colegiului Medicilor din România susţin, potrivit mediafax.ro, că nu pot fi emise ordine către medicii de familie pentru a face, în afara negocierilor contractului cu CNAS, alte acte medicale. 

Tătaru: Cazurile asimptomatice de COVID rămân acasă, monitorizate de medicii de familie

Astfel, medicii de familie poate monitoriza de la distanță pacienții COVID-19, dar nu vor intra în focar.

Cum te tratezi acasă, dacă ai o formă uşoară de COVID-19. Recomandări de la dr. Virgil Musta

Bolnavii de COVID-19 care au forme asimptomatice sau uşoare pot rămâne să se trateze acasă, şi nu la spital, unde trebuie să stea şi în izolare timp de 14 zile.

În această perioadă, ei trebuie să ia măsuri pentru a-şi întări imunitatea şi să-şi păstreze optimisul, spun medicii.

COVID-19 în România

Joi este a doua zi în care se înregistrează peste 4.000 de cazuri noi de COVID-19 în România. Sunt 4.013 cazuri și 73 de decese în ultimele 24 de ore, iar în secțiile de terapie intensivă sunt peste 720 de bolnavi.

Până joi, în România au fost confirmate 168.490 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, iar 5.674 de oameni au murit din cauza COVID-19.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
A murit Ion Vianu, scriitor și medic psihiatru, la vârsta de 90 de ani
x close