Antena 3 CNN Actualitate Nelu Tătaru, despre evoluția pandemiei: ”Nu văd un motiv să nu putem organiza alegerile şi, ce e mai important, să nu înceapă un an şcolar”

Nelu Tătaru, despre evoluția pandemiei: ”Nu văd un motiv să nu putem organiza alegerile şi, ce e mai important, să nu înceapă un an şcolar”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirmă că acum nu consideră necesară amânarea alegerilor locale sau a începerii anului şcolar. Ministrul spune că atât alegerile, cât și școala s-ar putea derula cu precauții și reguli, însă a menționat că totul va depinde de contextul epidemiologic din acel moment.

Nelu Tătaru, despre evoluția pandemiei: ”Nu văd un motiv să nu putem organiza alegerile şi, ce e mai important, să nu înceapă un an şcolar”
Sursa foto: Hepta
de Cristina Tudorache    |    20 Iul 2020   •   20:05

”În acest moment, nu văd un motiv să nu putem organiza alegerile şi, ce e mai important, să nu înceapă un an şcolar, dar va începe cu anumite precauţii, iar alegerile se vor desfăşura cu animite precauţii, într-un context pandemic cu o transmitre comunitară”, a declarat, luni,  Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru, despre evoluția pandemiei

”În două-trei săptămâni ne aşteptăm să vedem o coborâre a acestei pante”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Autoritățile analizează și scenariile în cazul în care numărul de cazuri de Covid-19 va crește: ”Vor fi doar o treime dintre elevi care merg, celelalte două treimi sunt acasă, online, şi se vor roti aceste două treimi. În ceea ce priveşte alegerile, să fie mai multe zile, ca să nu avem un aflux de populaţie... Dar, în acest moment, avem scenariul ca pe 27 septembrie să se desfăşoare cu precauţii şi respectarea distanţării fizice, alegerile locale”, a mai spus Nelu Tătaru. .

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie: Sunt şanse mici ca şcoala să înceapă în regim normal din toamnă

Ministrul Educaţiei Monica Anisie a declarat, săptămâna trecută, că sunt şanse mici ca şcoala să înceapă în regim normal din toamnă și că ia în calcul exclusiv învățământul online. 

”Am analizat modalităţile în care am putea redeschide unităţile de învăţământ începând cu 2020 - 2021. Toate scenariile pe care le avem ţin cont de recomandările Ministerului Sănătăţii. Cel mai bun scenariu va fi acela în care elevii, unii vor fi la şcoală şi alţii vor urmări cursurile în sistem online, urmând să facă rocada în funcţie de situaţia epidemiologică”, a declarat ministrul.

×
Subiecte în articol: Nelu Tătaru şcoală alegeri
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close