Antena 3 CNN Actualitate Nelu Tătaru, detalii de ultimă oră despre certificatul verde. Ce se va întâmpla cu românii care pot dovedi că au anticorpi

Nelu Tătaru, detalii de ultimă oră despre certificatul verde. Ce se va întâmpla cu românii care pot dovedi că au anticorpi

Nelu Tătaru a declarat că au fost aprobate testările COVID gratuite atât pentru angajații de la stat, cât și pentru cei de la privat, pentru o perioadă de 30 de zile.

Nelu Tătaru, detalii de ultimă oră despre certificatul verde. Ce se va întâmpla cu românii care pot dovedi că au anticorpi
Sursa foto: Agerpres
de Laura Dinu    |    16 Noi 2021   •   11:52

”S-a acceptat un termen de 30 de zile în care să avem testări gratuite”, a spus Nelu Tătaru, precizând că este vorba și despre angajații de la stat și despre cei de la privat. 

”Ce trebuie să vă menționez este că aceste amendamente pot fi retrase”, a adăugat el. 

Întrebat dacă este cazul, în România, de un nou lockdown, Nelu Tătaru spune că este îndeajuns ca românii să se vaccineze și să se protejeze. 

”Nu! Ar trebui ca România să încerce să respecte niște reguli de precauție, să se vaccineze și, în general, să ne respectăm între noi”. 

Cu privire la testul de anticorpi ca parte din certificatul verde, Nelu Tătaru a declarat că ”au fost mai multe păreri, dar în acest moment nu se agreează acest test de anticorpi, neexistând o dovadă științifică”.

Legea ar putea între în vigoare în luna decembrie

Legea care impune certificatul verde la locul de muncă s-a împotmolit înainte de votul final care ar trebui să fie la camera Deputaților. PSD spune că proiectul nu va fi introdus pe ordinea de zi, până când liberalii nu se hotărăsc să-l voteze. PNL este nemulțumit că, în forma actuală, legea prevede teste gratuite, timp de două luni, pentru angajații de la stat care nu sunt vaccinați. Şi consideră că aceasta este discriminare. 

Discuțiile pe legea care le impune angajaților certificatul verde s-au blocat după ce premierul Florin Cîţu a spus că legea este discriminatorie pentru angajații de la privat, deoarece include doar pentru angajații de la stat perioada de grație de 60 de zile în care aceștia se pot testa gratuit. Proiectul este acum în comisii la Camera Deputaților, cameră decizională, după ce a fost respins la Senat. Angajații români care nu sunt vaccinați ar putea beneficia de testare gratuită, dar numai timp de 60 de zile.

Este o propunere la legea certificatului verde aflată în acest moment în dezbaterea Camerei Deputaților. Dacă va fi adoptată, legea ar putea intra în vigoare cel mai devreme în luna decembrie. Un alt termen a fost dat de Nelu Tătaru care spunea că abia săptămâna viitoare am putea avea un vot final, iar social democrații au spus că nu îl introduc pe ordinea de zi până când liberalii nu se hotărăsc să voteze.

 

×
Subiecte în articol: certificat verde Nelu Tătaru
Parteneri
Nou ajutor de la stat, până la sfârşitul anului!
x close