Antena 3 CNN Actualitate Nelu Tătaru, noi detalii despre situaţia medicului rănit la ATI COVID din Piatra Neamț

Nelu Tătaru, noi detalii despre situaţia medicului rănit la ATI COVID din Piatra Neamț

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru a precizat, miercuri, că medicul rănit la ATI Piatra Neamţ a suferit o intervenţie chirugicală şi a scăpat de dializă.

Nelu Tătaru, noi detalii despre situaţia medicului rănit la ATI COVID din Piatra Neamț
de Claudia Popovici    |    25 Noi 2020   •   23:00

Nelu Tătaru a fost întrebat, miercuri seară, la B1 TV, despre starea medicului Ioan Cătălin Denciu, rănit în incendiul de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Neamţ.

"Ieri (marți - n.r.) a suferit prima intervenţie chirurgicală de excizie şi cu alogrefe pentru o primă parte. A scăpat, să spun aşa, de dializă. A ajuns şi soţia astăzi (miercuri - n.r.) la dânsul, noi sperăm să aibă o evoluţie bună. Această săptămână este o săptămână de a trata leziunile chirurgical”, a spus ministrul Sănătăţii, miercuri, la B1 TV.

Dr. Denciu, cu arsuri pe 75% din corp, trimis în Belgia 

Cătălin Denciu, medicul din incendiul produs la spitalul din Piatra Neamț, a suferit arsuri după ce a intrat în secția cuprinsă de flăcări, încercând să-i salveze pe pacienții intubați. El a fost transportat cu avionul în Belgia pentru tratament. 

Doctorul, în vârstă de 48 de ani, are arsuri pe 75% din corp și suspiciune de arsuri de căi aeriene superioare, astfel că, dată fiind complexitatea acestui caz s-a decis transferul în străinătate. 

Medicul este căsătorit cu o doctoriţă şi au împreună doi copii. Pentru gestul său el a primit titlul de cetățean de onoare al orașului Piatra Neamț. 

Nelu Tătaru: Încă doi pacienți au murit, după incendiul de la Spitalul din Piatra Neamț

Doi bolnavi au decedat săptămâna trecută, iar 10 oameni au murit în urma incendiului de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ.

Şase răniţi au fost transportaţi la Spitalul de la Leţcani, judeţul Iaşi, dintre care au mai rămas în viață doi.

În urma incendiului incendiului produs sâmbătă la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț, 14 bolnavi de COVID au murit.

 

×
Parteneri
ANM: Vine prăpădul! Unde loveşte URGIA în următoarele ore
x close