Antena 3 Actualitate Nelu Tătaru, anunţ oficial: "Vom avea o creştere progresivă în următoarele zile!"

Nelu Tătaru, anunţ oficial: "Vom avea o creştere progresivă în următoarele zile!"

de Adrian Iclozan    |    16 Oct 2020   •   14:27
Nelu Tătaru, anunţ oficial: "Vom avea o creştere progresivă în următoarele zile!"
Sursa foto: Agerpres

Ministrul Sănătăţii a anunţat, vineri, la Iaşi, că numărul infectărilor cu COVID-19 va creşte în zilele următoare, în condiţiile în care, tot vineri, România a consemnat a treia zi la rând cu peste 4000 de infectări noi.

Tătaru s-a aflat în judeţul Iaşi, la deschiderea spitalului mobil din Leţcani, pentru care abia în ultima zi s-au obţinut ultimele avize necesare funcţionării.

"Rămânem în registrul creşterii de cazuri noi. După cum vedeţi, sunt aceleaşi judeţe şi Municipiul Bucureşti în care avem creşterea transmisiei în comunitate. Vom avea o creştere progresivă şi în următoarele zile, în măsura în care restricţiile de acum 2 zile şi cele de luni, referitoare la evenimentele private, ar trebui să îşi facă efectul în următoarele 2 săptămâni. Ţine foarte mult de fiecare dintre noi. (întrebat de ce se scot focarele de COVID din calcule) Sunt acele focare pe care le analizăm, în cămine instituţionalizate pentru bătrâni, pentru copii, în spitale . Ele sunt ţinute sub control, sunt carantinate sau izolate persoanele care ies din anchetele epidemiologice. Luăm (în calcul, n.r.) transmiterea liberă în comunitate, pentru a nu îngrădi restrictiv acele oraşe şi localităţi care respectă izolarea şi carantinarea care rezultă din anchetă", a precizat ministrul.

 

×
Subiecte în articol: Nelu Tătaru crestere COVID-19

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close