Antena 3 CNN Actualitate Nelu Tătaru, declaraţia zilei după tragedia de la Piatra Neamţ: Toţi suntem vinovaţi pentru situaţia medicală din ultimii 30 de ani!

Nelu Tătaru, declaraţia zilei după tragedia de la Piatra Neamţ: Toţi suntem vinovaţi pentru situaţia medicală din ultimii 30 de ani!

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a fost întrebat, sâmbătă, la dacă se simte în vreun fel vinovat, ca ministru al Sănătăţii, pentru tragedia de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, unde s-a produs un incendiu în urma căruia 10 pacienţi au murit şi alte 6 persoane au fost rănite.

Nelu Tătaru, declaraţia zilei după tragedia de la Piatra Neamţ: Toţi suntem vinovaţi pentru situaţia medicală din ultimii 30 de ani!
de Georgiana Adam    |    15 Noi 2020   •   01:17

"Pentru situația de peste 30 de ani și pentru (...) neimplicare cred că suntem toți vinovați în această țară, nu doar sistemul medical și nu doar autoritățile locale, pentru că am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situație medicală.

(Întrebat ce va face de mâine pentru a schimba situaţia:)

"Nu doar începând de mâine, începând de ieri, tot ce înseamnă reevaluare de management, tot ce înseamnă reevaluarea capacităţii de tratament a unităților medicale, tot ce înseamnă cooordonare de către minister a situației.

(Întrebat dacă va concedia manageri de spitale:)

Nu ştiu dacă situaţia este de a da afară manageri. Coordonarea activităţii medicale trebuie să fie cea care reflectă situaţia de fapt.

(Erau pregătiţi medicii de la Neamţ să facă faţă situaţiei?

Medicii români sunt pregătiţi să facă faţă situaţiei. Rămâne ca cei care asigură logistica, dotarea, subordonarea ordonatorilor de credite să asigure şi condiţiile necesare pentru activitatea medicală", a declarat Nelu Tătaru.

Ministrul s-a deplasat sâmbătă noaptea la Leţcani, la spitalul modular, unde au fost transferaţi pacienţii care au supravieţuit incendiului de la Secţia ATI COVID de la Spitalul din Piatra Neamţ.

 

×
Subiecte în articol: Nelu Tătaru Piatra Neamț
Parteneri
Caz revoltător în București! Elev de 8 ani, violat de două ori
x close