Antena 3 CNN Actualitate Nelu Tătaru, despre cei trei sibieni reinfectați: 'Sunt tulpini diferite de COVID'

Nelu Tătaru, despre cei trei sibieni reinfectați: 'Sunt tulpini diferite de COVID'

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că ar putea exista mai multe tulpini ale virusului Sars CoV-2, după ce trei sibieni care s-au reinfectat recent cu coronavirus, după ce au fost declaraţi vindecaţi, au avut cu totul alte simptome ale bolii.

Nelu Tătaru, despre cei trei sibieni reinfectați: 'Sunt tulpini diferite de COVID'
Sursa foto: Hepta
de Denisa Nedelcu    |    25 Iun 2020   •   08:40

"Grupul științific de la nivelul Ministerului Sănătății, echipele de specialiști din comisiile de specialitate evaluează aceste cazuri și una din concluzii ar fi că există tulpini diferite. Gândiți-vă, și atunci când facem un vaccin antigripal, îl facem tetravalent, pentru patru tulpini bănuite", a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, potrivit digi24.ro.

"Sunt mutații și mutații la nivel genomic, la nivelul acestui virus și atunci trebuie să acționăm ca atare. Specialiștii bănuiau și bănuim în continuare, până edificăm aceste tulpini și le vedem și componența genomică", a mai adăugat ministrul Sănătății.

Trei sibieni declarați vindecați s-au reinfectat cu coronavirus

Declaraţia şefului de la Sănătate vine după ce trei sibieni care s-au vindecat după ce au fost infectați cu coronavirus s-au îmbolnăvit din nou şi au ajuns la spital. Un medic a declarat că, cel mai probabil, și în Sibiu sunt două tulpini diferite ale virusului, iar persoanele externate se pot infecta cu o altă variantă a Sars CoV-2. În acest sens, medicii îi sfătuiesc pe cei externaţi să ia toate măsurile de protecție posibile.

"Pacientul are anticorpi, vorbesc atât de acest caz, care a fost cel mai grav, dar și de celelalte două, mai ușoare. Are anticorpi, față de prima infecție, lucru care confirmă faptul că a trecut de acea boală și că a creat anticorpi care ar fi trebuit să fie protectivi. Dar protecția nu o poate asigura față de o tulpină de virus diferită", a explicat medicul-șef al Secției Clinice Boli Infecțioase de la Spitalul Județean Sibiu, conf. univ. dr. Victoria Bîrluțiu.

COVID-19, în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, până miercuri, au fost înregistrate în România 321 de noi cazuri de îmbolnăvire și 16 decese la pacienți cu COVID-19.

Potrivit GCS, până miercuri în România au fost confirmate 24.826 cazuri de persoane infectate cu virusul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 17.391 au fost declarate vindecate și externate.

Numărul deceselor a ajuns la 1.555, după ce în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 16 noi decese. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. La ATI, în acest moment, sunt internați 186 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.186 de persoane. Alte 72.377 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.
 

×
Subiecte în articol: Sibiu coronavirus
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close