Antena 3 CNN Actualitate Nelu Tătaru: Starea de alertă, pârghie pentru a gestiona riscurile noului coronavirus

Nelu Tătaru: Starea de alertă, pârghie pentru a gestiona riscurile noului coronavirus

166 de noi cazuri de coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, arată datele oficiale, în condiţiile în care au fost efectuate doar 3.682 de testări. 

Nelu Tătaru: Starea de alertă, pârghie pentru a gestiona riscurile noului coronavirus
Sursa foto: Hepta
15 Iun 2020   •   16:50

Este cel mai mic număr de cazuri din ultimele şase zile, dar şi cel mai mic număr de testări. 17 români şi-au pierdut viaţa din cauza complicaţiilor cauzate de virus mai anunţă autorităţile, iar 177 de români sunt în stare gravă în spital.

Nelu Tătaru a spus, în exclusivitate, la Antena 3, că starea de alertă poate asigura măsurile pentru gestionarea riscurilor și a evoluției neplăcute.

Ministerul Sănătății are neveoie de niște pârghii pentru a gestiona situația

”Ședința de guvern e programată pentru mâine dimineață. Suntem într-un moment în care gestionăm ultima săptămână, ca număr de cazurri noi, ca număr de cazuri în terapie intensivă. Acum 5 zile ne apropiam de 200 de cazuri, apoi 23, 275, 320 ieri. E momentul în care gestionăm două perioade de relaxare și două weekenduri mai prelungite.

Normele au fost și nu au fost respectate. Aceste precauții, după cum vedem, trebuie să fie respectate pentru a putea gestiona o inerentă creștere a numărului de cazuri noi.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a recomandat prelungirea stării de alertă, urmând ca Parlamentul să își dea sau nu girul.

Ministerul Sănătății are neveoie de niște pârghii pentru a gestiona situația. Starea de alertă poate asigura măsurile care gestionează riscurile și evoluțiile neplăcute.

Populația trebuie să înțeleagă că fiecare măsură de relaxare vine și cu contramăsurile ei. Dacă am dat un set de măsuri gradual progresiv, l-am dat fiindcă produce cele mai puține efecte negative.”, a spus Nelu Tătaru.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close