Antena 3 CNN Actualitate Când vom reveni la viața de dinaintea pandemiei? Răspunsul ministrului Sănătății, Nelu Tătaru

Când vom reveni la viața de dinaintea pandemiei? Răspunsul ministrului Sănătății, Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit marți despre momentul ”revenirii la normal”, după situația generată de pandemia de coronavirus. Acesta a declarat că o revenire la viaţa „completă” de dinainte de pandemie este posibilă spre sfârşitul verii, „dar cu anumite obiceiuri pe care le-am preluat".

Când vom reveni la viața de dinaintea pandemiei? Răspunsul ministrului Sănătății, Nelu Tătaru
03 Iun 2020   •   12:26

Tătaru a precizat că transmiterea comunitare este foarte scăzută și că, dacă se va păstra același parcurs de scădere a cazurilor de infectare, după 15 iunie ne putem gândim la următoarele măsuri de relaxare. 

"Sper ca și după relaxările de la 1 iunie să avem același parcurs, pentru ca, după 15 iunie să ne gândim la un al treilea pachet de relaxare."

Cât despre revenirea la normal, ministrul a spus că ar putea avea loc la finalul verii, cu păstrarea obiceiurilor pe care le-am preluat. 

"Viața perfect cum era înainte, doar cu anumite obiceiuri pe care le-am preluat."

Cu privire la redeschiderea mall-urilor, Tătaru a precizat că totul depinde de evoluția epidemiologică. 

„În condiţiile în care avem o evoluţie normală, condiţiile de distanţare sunt respectate, avem mall-urile, în condiţiile în care avem o evaluare normală evitând aglomeraţiile populaţionale, se pot deschide. Încep competiţiile sportive, la început fără spectatori, le putem extinde într-un timp doi. În acest moment avem concertele în aer liber, până la 500 de oameni cu distanţare, putem mări acest număr. Bazinele de înot în exterior, putem să ne gândim. Dar toate aceste lucruri sunt în contextul evoluţiei noastre epidemiologice. Suntem de-abia la începutul celei de-a doua perioade de relaxare, evaluarea, cel puţin la o săptămână, ne poate face să putem da termenul pentru următoarele măsuri de relaxare sau care sunt acestea”, a explicat Nelu Tătaru la TVR 1.

 

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close