Antena 3 CNN Actualitate Nemulțumiri uriașe la CFR. Angajații nu și-au primit salariile

Nemulțumiri uriașe la CFR. Angajații nu și-au primit salariile

Nemulțumiri uriașe la CFR. Angajații nu și-au primit salariile
Sursa foto: foto: captura Antena 3
15 Ian 2018   •   14:55

Directorul General al CFR îi cere ajutorul ministrului Transpoturilor pentru că n-are bani să-şi plăteasca angajaţii luna asta. Iosif Szentes i-a trimis o scrisoare ministrului Felix Strore în care îl anunţă că resursele companiei sunt tot mai mici. Mai mult, reprezentanţii CFR se plâng că riscă să rămână şi fara curent electric pentru că nu sunt bani nici de utilităţi şi nici de asigurarea serviciilor de reparaţii.

"În momentul în care Ministerul Transporturilor a luat bani din bugetul CFR Călători din 2017 se cunoștea că vor fi probleme pentru lichidare. Ca urmare am făcut în scris că nu vor fi bani. Am stat pana la 11 la Felix de vorbă, mi-a spus că s-a implicat personal să nu aibă probleme angajatii. 

Şi profesorii au păţit la fel. "Suntem umiliţi", este strigătul sindicaliştilor din Învăţământ. După mult trâmbiţata creştere salarială, reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ acuză că salariile cadrelor didactice sunt mai mici decât ale secretarelor si şoferilor din Primării. Creşterea nu depăşeşete 4 la sută ceea ce în buzunarul profesorilor reprezintă sume insignifiante, spun ei. Astfel, un profesor debutant primeşte 55 de lei, iar un profesor cu 40 de ani vechime puţin peste 100 de lei.

Ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Marian Pop, a declarat luni, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, că a dispus un control în cele peste 60 de şcoli din Bucureşti în care a întârziat plata salariilor cadrelor didactice.

'Ştiu că sunt câteva întârzieri salariale la câteva şcoli din Bucureşti. Salariile trebuiau date vineri şi se vor da doar astăzi, fapt pentru care am cerut inspectorului general de la nivelul Inspectoratului Şcolar Bucureşti să efectueze un control în toate acele unităţi şcolare. Sunt câteva zeci de şcoli - dar o zi contează foarte mult în viaţa fiecăruia şi nişte oameni care trebuiau să ia salariile vineri vor beneficia de acest drept astăzi şi mâine - şi să vedem cine se face vinovat de această întârziere de două zile, în aşa fel încât să luăm măsuri pentru a nu mai avea această situaţie. Discutăm de 6.300 de şcoli cu personalitate juridică la nivel naţional, din acestea, în peste 60 de unităţi din Bucureşti nu s-au acordat salariile vineri, s-au dat astăzi. Ca să fim siguri că pe parcursul anului şcolar nu vom mai avea întârzieri, vom lua toate măsurile să nu se mai întâmple acest lucru. Şi îmi cer scuze de la colegii mei profesori, care au aşteptat banii vineri şi nu i-au primit decât astăzi. Sper să nu avem şi mâine întârzieri', a declarat Liviu Pop.


 

×
Subiecte în articol: angajati CFR bugetul
Parteneri
A murit scriitorul și omul de teatru Dinu Săraru!
x close