Antena 3 CNN Actualitate Nepoata lui Ceaușescu, detalii inedite despre vărul Nicușor: "S-a îmbrăcat în femeie și eu l-am plimbat"

Nepoata lui Ceaușescu, detalii inedite despre vărul Nicușor: "S-a îmbrăcat în femeie și eu l-am plimbat"

Mihaela Ceaușescu, fiica lui Marin Ceaușescu, fratele mai mare al dictatorului, a dezlăluit, luni, la "Sinteza zilei", detalii mai puțin cunoscute din viața lui Nicolae Ceaușescu și a familiei acestuia.

Nepoata lui Ceaușescu, detalii inedite despre vărul Nicușor: "S-a îmbrăcat în femeie și eu l-am plimbat"
de Gabriel Dano    |    22 Noi 2021   •   22:44

Nepoata dictatorului mărturisește că dintre toți verii săi cel mai bine s-a înțeles cu Nicu Ceaușescu, al treilea fiu al Elenei și a lui Nicolae Ceaușescu, prim-secretar al organizației PCR Sibiu către sfârșitul regimului comunist din România și considerat un potențial succesor în funcție al tatălui.

Iar motivul pentru care Mihaela Ceaușescu a avut o relație specială cu vărul Nicușor era felul mai rebel al amândorura. Zoia Ceaușescu era o fire mai introvertită și retrasă

"Eu nu am fost foarte apropiată de Zoia, dar am văzut-o de destul de multe ori. În primul rând că prieteniile adevărate între veri - iar noi am fost mulți, cred că 18 - se leagă în copilărie. Când eu am venit, deja erau legate - fuseseră colegi de școală, de clasă, se vizitaseră. Eu am venit așa...

I-am cunoscut, dar nu am mai reușit să leg niște prietenii temeinice cu verii mei, deși eram destul de apropiați de vârstă. Cred că eram și puțin altfel. Venind dintr-o țară altfel, sigur tot socialistă Praga, dar altă cultură, era mult mai deschisă și era o anumită civilizație, o anumită austeritate a persoanei.

Prima dată când am auzit aici niște înjurături pe care nu le auzisem în casă nici nu am înțeles foarte bine despre cine este vorba. (...)

Am fost mai apropiată de Nicu, pentru că temperamental eram foarte asemănători noi doi. Zoia a fost întotdeauna foarte discretă, foarte retrasă. Greu ajungeai la ea, eu cred că era introvertită. Eu nu am fost retrasă niciodată, am fost mai zbuciumată. În sensul bun", a povestit Mihaela Ceaușescu.

Interviul pe larg, în materialul video:

Nicu Ceaușescu, după Revoluția din 1989: "A fost un complot care de data asta a reușit"

Mihaela Ceaușescu a povestit motivele pentru care Nicușor Ceaușescu a ajuns prim-secretar la Sibiu, dar și cum a încălcat condițiile eliberării condiționate ieșind din casă îmbrăcat în femeie. Fiul Ceaușeștilor avea domiciliul forțat chiar acasă la ea.

"Mă mutasem din casa mea, făcusem schimb cu Mădălin Voicu, și el a venit. Și Paula (Iacob, avocata lui Nicu Ceaușescu, n.r.) mi-a spus: Nu are voie să iasă din casă, a fost condiția eliberării, nu primiți musafiri, oricum era o Dacie mereu jos.

Am ieșit o singură noapte, când el mi-a spus că vrea să se plimbe. Și-a pus o broboadă, s-a îmbrăcat femeie, eu la volan și l-am plimbat", a relatat nepoata lui Nicolae Ceaușescu.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ceauşescu
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close