Antena 3 CNN Actualitate Nepotul lui Gigi Becali, ridicat de mascați într-un dosar de evaziune cu peste cinci milioane de euro prejudiciu

Nepotul lui Gigi Becali, ridicat de mascați într-un dosar de evaziune cu peste cinci milioane de euro prejudiciu

Nepotul lui Gigi Becali, ridicat de mascați într-un dosar de evaziune cu peste cinci milioane de euro prejudiciu
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Mar 2017   •   12:30

UPDATE: Nepotul lui Gigi Becali, beneficiarul uneia dintre cele mai mari despăgubiri din istoria Romaniei, a fost ridicat de mascați joi dimineaţă. Este vorba despre un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu estimat la cinci milioane de euro.

Potrivit news.ro, trei firme ale lui Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, sunt vizate în dosarul în care poliţiştii fac joi percheziţii, la societăţi comerciale din domeniile agricol, al construcţiilor şi al comerţului, ai căror reprezentanţi sunt suspectaţi de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste cinci milioane de euro.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), și citat de Agerpres, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, efectuează 38 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Constanţa şi Călăraşi, la sediile sociale şi punctele de lucru ale unor firme şi la locuinţele persoanelor ce coordonează activitatea acestora. 

"În cauză se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea de către reprezentanţii unor societăţi comerciale, ce şi-au desfăşurat activitatea în domeniul agricol, al construcţiilor şi comerţului, a unor posibile infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare a banilor. Cei în cauză ar fi evidenţiat cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale ori alte operaţiuni fictive. În fapt, în contabilitatea acestor societăţi ar fi fost înregistrate facturi emise de 'societăţi-fantomă' (care nu au funcţionat niciodată la sediul declarat, nu au avut angajaţi sau mijloace logistice necesare susţinerii unei activităţi comerciale), precum şi documente de plată a contravalorii acestor facturi, cea mai mare parte din sumele de bani achitate fiind retrase ulterior, în numerar, din conturile bancare ale firmelor fantomă", se menţionează în comunicat. 

La activităţi participă aproximativ 100 de poliţişti de investigare a criminalităţii economice, de la investigaţii criminale şi de la transporturi din cadrul IGPR, de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi de la inspectoratele de poliţie judeţene Ilfov, Constanţa şi Călăraşi. 

Vor fi puse în aplicare 47 de mandate de aducere, persoanele în cauză urmând a fi audiate la sediul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice. 

Prejudiciul adus bugetului de stat prin eludarea obligaţiilor fiscale aferente activităţii comerciale desfăşurate a fost estimat la 25 de milioane de lei (peste 5 milioane de euro)

×
Subiecte în articol: perchezitii
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close