Antena 3 CNN Actualitate Nevoiţi să îşi vândă animalele pentru că nu le mai pot hrăni. Seceta le-a fost fatală ţăranilor

Nevoiţi să îşi vândă animalele pentru că nu le mai pot hrăni. Seceta le-a fost fatală ţăranilor

Nevoiţi să îşi vândă animalele pentru că nu le mai pot hrăni. Seceta le-a fost fatală ţăranilor
de N.B.    |    20 Sep 2012   •   14:42

Din cauza secetei ţăranii au început să-şi vândă animalele pentru că nu mai au cu ce să le hrănească. Iar pentru a face rost de bani sunt dispuşi să lase cât mai mult din preţ.

Seceta din acest an a făcut ravagii pentru fermierii români. Toate cerealele se vând la preţ aproape dublu faţă de anul trecut. Agricultorii vindeau grâul anul trecut cu aproximativ 70 de bani pe kilogram, iar acum îl dau cu peste un leu.

După ce şi-au văzut culturile uscate, oamenii au ajuns să-şi vândă animalele la preţuri derizorii, speraţi că nu vor mai avea cu ce să le hrănească.

În targul de animale din localitatea mureseana Sâncraiu de Mureş, micii fermieri aşteaptă cumpărători. Majoritatea celor care vând animale sunt nevoiţi să le scoata la târg pentru că preţul nutreţului şi al porumbului s-a dublat anul acesta. Iar pentru cei care nu cultivă produse ce servesc ca hrană pentru animale, vânzarea a devenit ultima solutie pentru a face rost de bani.

La cereale, seceta a provocat dublarea preţului. Cu toate acestea cumparatorii se văd nevoiţi să cumpere porumb, grâu sau ovăz chiar daca trebuie sa scoată mai multi bani din buzunare.

Anul acesta, la nivelul întregii ţări producţia de porumb a fost cea mai afectata de lipsa ploilor. Cantitatea recoltată la hectar a scazut la jumătate faţă de anul trecut.


×
Subiecte în articol: seceta agricultura cereale pret hrana
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close