Antena 3 CNN Actualitate New Jersey oferă bere gratis celor care se vaccinează împotriva Covid-19

New Jersey oferă bere gratis celor care se vaccinează împotriva Covid-19

Statul New Jersey oferă bere gratis locuitorilor care se vaccinează împotriva Covid-19 în luna mai. Autorităţile locale încearcă să atingă obiectivul de 4,7 milioane de rezidenţi vaccinaţi până la sfârşitul lunii iunie. Până în prezent, aproximativ 37% din populaţia totală a statului este imunizată la Covid-19.

New Jersey oferă bere gratis celor care se vaccinează împotriva Covid-19
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    04 Mai 2021   •   23:50

„Fiecare locuitor al statului New Jersey care va administra prima doză de vaccin pe parcursul lunii mai și va prezenta un document care să confirme acest fapt în una dintre berăriile care participă la program, va primi o bere gratis”, a declarat guvernatorul Phil Murphy.

Programul are menirea de a crește popularitatea vaccinurilor în rândul locuitorilor statului New Jersey și este valabilă pentru persoanele cu vîrsta mai mare de 21 de ani.

Autoritățile locale speră să accelereze, în acest mod, campania de imunizare și să atingă numărul de 4,7 miliane de persoane vaccinate până la sfârșitul lunii iunie. Deocamdată, peste 3,2 de milioane din populația totală de 8,8 milioane de locuitori ai statului respectiv au fost imunizați cu ambele doze de vaccin.

La fel ca majoritatea părților din țară, numărul de noi vaccinări zilnice a scăzut constant în ultimele câteva săptămâni.

Potrivit programului „Shot and a Beer”, persoana vaccinată îşi poate prezenta cardul de vaccinare în 13 locaţii (baruri) participante la program pentru a primi o bere gratuită.

"Accentul este de a obţine cât mai multe vaccinări noi posibil. Acum suntem în punctul în care cei care erau deja motivaţi s-au vaccinat. Acum trebuie să ne concentrăm asupra celorlalţi", a declarat Dan Bryan, un purtător de cuvânt al biroului guvernatorului, pentru ABC News.

Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor nu au oferit îndrumări specifice privind consumul de alcool imediat după vaccin.

De asemenea, statul ia alte măsuri pentru creșterea numărului de vaccinări, inclusiv campanii din ușă în ușă și apeluri telefonice către persoanele care s-au înregistrat în prealabil pentru vaccinare, dar nu s-au prezentat în ziua administrării vaccinului.

×
Subiecte în articol: COVID-19 vaccinare Campanie
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close