Antena 3 CNN Actualitate Nici fructe nu ne vom mai permite să mâncăm! Preţul lor s-a mărit considerabil de la începutul crizei. Vezi cu cât

Nici fructe nu ne vom mai permite să mâncăm! Preţul lor s-a mărit considerabil de la începutul crizei. Vezi cu cât

Nici fructe nu ne vom mai permite să mâncăm! Preţul lor s-a mărit considerabil de la începutul crizei. Vezi cu cât
Sursa foto: Foto: telegraph.co.uk
08 Dec 2011   •   07:47

Fructele s-au scumpit semnificativ de la începutul crizei şi până în prezent. Nucile sunt pe prima poziţie în topul majorărilor de preţuri. Din trimestrul al treilea din 2008 şi până în acest an, nucile s-au scumpit cu 57%, adică de la 4,77 lei/kilogram pănă la 7,48 lei.

Pe a doua poziţie în topul scumpirii fructelor se află caisele, preţul acestora urcând cu 41% de la inceputul crizei, în timp ce al treilea loc este ocupat de căpşuni, care au adăugat la preţ 40 de procente, până la aproape 5 lei pe kilogram în prezent.

Creşteri mai mici, în jur de 30 de procente, s-au înregistrat la pere, struguri şi vişine. Preţul perelor a ajuns din 2008 până acum de la 2,86 de lei la 3,76 de lei pe kilogram, în timp ce strugurii sunt mai scumpi cu un leu.

Fructele care s-au scumpit cel mai puţin au avut majorări de preţuri între 40 şi 85 de bani. Astfel, un kilogram de prune a ajuns să coste de la 2,08 lei în 2008 la 2,45 de lei în prezent. La mere, creşterea este de 45 de bani până la un preţ de 3,2 lei pe kilogram.


×
Subiecte în articol: fructe pret criza economica scumpire legume
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close