Antena 3 CNN Actualitate Nici măcar n-au încercat... Iată câţi elevi au ABSENTAT de la proba scrisă de limba română la BACALAUREAT

Nici măcar n-au încercat... Iată câţi elevi au ABSENTAT de la proba scrisă de limba română la BACALAUREAT

Nici măcar n-au încercat... Iată câţi elevi au ABSENTAT de la proba scrisă de limba română la BACALAUREAT
29 Iun 2015   •   21:35

Aproape 6.000 de candidaţi au absentat, luni, la proba scrisă de limba română de la bacalaureat, iar 74 au fost eliminaţi din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă, informează Ministerul Educaţiei.
   
Luni s-a desfăşurat prima proba scrisă din cadrul examenului de bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2015, proba de Limba şi literatura română.
   
Din datele centralizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, rezultă că dintre cei 155.321 de absolvenţi de clasa a XII-a care s-au înscris pentru susţinerea probei, s-au prezentat 149.305 (96,13%). Procentul este superior celui din sesiunea similară a anului trecut, când au participat 94,52% din totalul elevilor înscrişi.
   
Au absentat 5.942 de candidaţi, iar 74 au fost eliminaţi din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă.
   
Sesiunea curentă a examenului naţional de bacalaureat continuă marţi, cu proba de limba şi literatura maternă. Miercuri, 1 iulie, se va desfăşura proba obligatorie a profilului, iar vineri, este programat ultimul test scris - proba la alegere a profilului şi specializării.
   
Afişarea primelor rezultate va avea loc pe data de 7 iulie (până la ora 16:00). Contestaţiile, depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 16:00 - 20:00, vor fi soluţionate în zilele de 8 şi 9 iulie, astfel încât pe 10 iulie vor fi afişate rezultatele finale.


×
Subiecte în articol: BACALAUREAT 2015
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close