Antena 3 CNN Actualitate Nici Portugalia, nici Italia. Prinţul Paul s-ar ascunde în Marea Britanie. Cum vrea să scape de pedeaspă

Nici Portugalia, nici Italia. Prinţul Paul s-ar ascunde în Marea Britanie. Cum vrea să scape de pedeaspă

Prinde-l dacă poţi. Paul Lambrino, auto-intitulat Prinţul Paul de România, este în continuare de negăsit de autorităţile române, după ce a fost condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare, pentru cumpărare de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice.

Nici Portugalia, nici Italia. Prinţul Paul s-ar ascunde în Marea Britanie. Cum vrea să scape de pedeaspă
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Murgilă    |    28 Dec 2020   •   21:45

Paul Lambrino este dispărut de două săptămâni, de când magistraţii au dat sentinţa în dosarul "Ferma Băneasa". Iniţial, s-a speculat că Paul Lambrino ar fi fugit în Portugalia, înainte de data sentinţei, pe motiv că este citat acolo într-un alt dosar. Apoi, prezenţa sa ar fi fost semnalată în Italia, ţară în care ar fi ajuns cu două săptămâni înainte să fie condamnat.

Noi informaţii obţinute de Antena 3 arată că Prinţul Paul s-ar ascunde în Marea Britanie. El ar fi luat legătura cu o casă de avocatură specializată pe extrădări şi speră să scape de mandatul de aducere în România, profitând de schimbarea relaţiilor dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie, cauzate de finalizarea Brexit-ului.

Următorul pas pe care se pregăteşte să-l facă Paul al României este să obţină azil politic în Marea Britanie. El ar fi pregătit mai multe documente justificative, printre care şi o decizie a Curţii Europene a Drepturilor Omului prin care era România era criticată pentru faptul că a întârziat să recunoască că el are calitatea de moştenitor al familiei Regale.

În acest sens, Paul Lambrino ar avea şanse mari să obţină azil politic, având in vedere că dosarul în care a fost condamnat, dosarul "Ferma Băneasa", ar fi pornit de la drepturi succesorale, în baza cărora Paul Lambrino a cerut retrocedarea mai multor clădiri şi terenuri.

Cine este Prinţul Paul al României

Paul-Philippe de Hohenzollern este nepot de sânge al fostului rege Carol al II-lea. Dar asta nu îl şi face moştenitor al tronului Casei Regale, întrucât el nu a fost recunoscut ca făcând parte din familia Regală.

Motivul trebuie căutat în cărţile de istorie. Tatăl lui Paul, Carol Mircea, a apărut pe lume ca urmare a relaţiei dintre regele Carol al II-lea şi Zizi Lambrino, o relaţie sfârşită cu un divorţ în tribunalele anilor 1920. Chiar dacă justiţia modernă i-a recunoscut lui Paul-Philippe de Hohenzollern calitatea de nepot legitim al regelui Carol al II-lea, Casa Regală, sub conducerea Regelui Mihai I, l-a considerat tot un renegat. 

Acum, Prinţul Paul susţine că el este adevăratul succesor la tronul României.

×
Subiecte în articol: Paul Lambrino
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close