Antena 3 CNN Actualitate Nici un elev de la un grup şcolar din judeţul Buzău nu a reuşit să promoveze bacalaureatul

Nici un elev de la un grup şcolar din judeţul Buzău nu a reuşit să promoveze bacalaureatul

Nici un elev de la un grup şcolar din judeţul Buzău nu a reuşit să promoveze bacalaureatul
04 Iul 2010   •   16:53

Nici un elev de la Grupul Şcolar Agricol din Smeeni, judeţul Buzău, nu a reuşit să promoveze examenul de bacalaureat, înainte de depunerea contestaţiilor, în timp ce opt elevi de la licee din municipiul reşedinţă de judeţ au reuşit să obţină media 10 pe linie, informează Mediafax.

Potrivit inspectorului şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău, profesorul Florina Stoian, în urma afişării rezultatelor parţiale la examenul de bacalaureat s-a constatat că niciun elev de la Grupul Şcolar Agricol din Smeeni nu a reuşit să promoveze examenul.

Conform sursei citate, elevii respectivi au susţinut bacalaureatul în centrul de examen amenajat la Colegiul Tehnic din Buzău şi nici unul dintre cei 69 nu au reuşit să obţină media 6.00.

Profesorul Florina Stoian a precizat că aşteaptă un raport al comisiei de examen, în urma acestui raport urmând să fie demarate o serie de verificări, pentru a se vedea ce a condus la acest eşec.

Inspectorul şcolar general al ISJ Buzău, profesorul Florina Stoian, a mai precizat că promovabilitatea înainte de depunerea contestaţiilor este de 65,73%, mai mic decât cel de anul trecut, când circa 85 la sută dintre absolvenţii de liceu au promovat examenul de bacalaureat.

Opt liceeni, dintre care şapte de la Colegiul Naţional Bogdan Petriceicu Haşdeu şi unul de la Liceul cu Program Sportiv au obţinut media 10 pe linie.
"Procentul de promovabilitate obţinut de Buzău este mulţumitor. O să vedem că la nivel naţional, media va fi mai mică decât cea obţinută de judeţul nostru. Personal, mă aşteptăm la un procent mai mic, având în vedere că nu au mai fost notele mari de la oral ca în anii trecuţi care ridicau media totală, dar şi faptul că nu s-au mai afişat pe internet modele de subiecte. Cele mai slabe rezultate au fost la matematică, acolo au fost cei mai mulţi picaţi", a declarat, duminică, şeful ISJ Buzău.

Profesorul Florina Stoian a adăugat că, în opinia sa, rezultatele mai slabe faţă de cele obţinute la sesiunea de anul trecut a bacalaureatului nu sunt efectul grevelor declanşate în timpul anului şcolar de către cadrele didactice buzoiene.

Foto: INTACT Images

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Buzau elev profesor examen
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close