Antena 3 CNN Actualitate Nici urmă de legume româneşti în supermarketuri. De ce se găsesc numai produse din export în marile magazine

Nici urmă de legume româneşti în supermarketuri. De ce se găsesc numai produse din export în marile magazine

Nici urmă de legume româneşti în supermarketuri. De ce se găsesc numai produse din export în marile magazine
Sursa foto: Foto: www.gegeblog.com
21 Iun 2012   •   08:31

Vă plac roşiile cu forme desăvârşite, ardeii graşi fără nici cel mai mic punct negru, castraveţii înveliţi frumos în folie? Pentru simţul estetic, toate acestea sunt perfecte, dar gustul e problema. Pentru gust, trebuie să mergeţi în piaţă. În hipermarket nu prea găsiţi produse autohtone. Cel puţin asta reiese din cel mai recent studiu al unei organizaţii nonguvernamentale.

Cu toate că în România există mai bine de 20 de mii de operatori de agricultură ecologică şi peste 300 de mii de hectare cultivate în acest sistem,  în magazine nu găseşti astfel de produse româneşti. De vină, spun patronii lanţurilor de magazine, sunt tot producătorii români.

"Din păcate producţia noastră soseste şi tarziu si este insuficientă cantitativ. Nu putem cumpăra marfă de la producătorii mici. Ei trebuie să se organizeze" a declarat Dan Nica, eprezentat Asociaţia Marilor Retaileri Comerciali.

Spre deosebire de fructe şi legume, lapte românesc se găseşte mai uşor în marile magazine. Aproape trei sferturi dintre produsele lactate de pe rafturi sunt autohtone.

×
Subiecte în articol: legume Supermarket
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close