Antena 3 CNN Actualitate "Niciodată n-a mai fost aşa ceva în România". Grindina măsura 25 de cm pe străzi, la 2 ore după terminarea furtunii

"Niciodată n-a mai fost aşa ceva în România". Grindina măsura 25 de cm pe străzi, la 2 ore după terminarea furtunii

"Niciodată n-a mai fost aşa ceva în România". Grindina măsura 25 de cm pe străzi, la 2 ore după terminarea furtunii
de O.P.    |    27 Mai 2013   •   06:09

Vijelia din ultimele ore a făcut probleme în mai multe zone ale ţării. În doar câteva minute, în mai multe localităţi din Timis abia se mai vedeau străzile din cauza stratului gros de grindină.

Şoferii prinşi în trafic au fost nevoiţi să tragă pe dreapta ca să nu-şi strice maşinile. Şi în Argeş a fost prăpăd. Acoperişul unui bloc a fost luat pe sus de vântul puternic şi a distrus mai multe maşini. Un stâlp de înaltă tensiune a fost scos din pământ, iar mai mulţi copaci au fost doborâţi de vânt.

Satul Muncel din judeţul Cluj a fost devastat în cîteva minute de o furtună puternică. Grindina a distrus toate culturile oamenilor.

La două ore de la furtună, stratul de grindină măsura aproape 25 de centimetri. Şi în Lugoj, gheaţa a produs pagube.

În Vrancea, mai multe localităţi au fost afectate de furtună. Ploaia cu gheaţă a măturat mai multe sate şi a distrus culturile agricole.

În Argeş, acoperişul unui bloc din Campulung Muscel a fost luat de vântul puternic care a suflat cu peste 70 de km la oră. Mai multe maşini au fost avariate.

Tot din cauza vântului, un stâlp pe electricitate a fost smuls din pământ, iar mai mulţi copaci au fost doborâţi, iar în comuna Leleasca din Olt, o vijelie puternică a smuls, în întregime, acoperişul şcolii.

Bucăţile de tablă s-au împrăştiat pe o suprafaţă de aproximativ 100 de metri pătraţi, iar cea de-a doua a lovit în cădere şi acoperişul grădiniţei, aflate în vecinătate.


×
Subiecte în articol: vijelii grindina furtuni
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close