Antena 3 CNN Actualitate Nick, un copil adoptat cu 20 de ani în urmă din România, şi-a găsit recent mama biologică

Nick, un copil adoptat cu 20 de ani în urmă din România, şi-a găsit recent mama biologică

Nick, un copil adoptat cu 20 de ani în urmă din România, şi-a găsit recent mama biologică
Sursa foto: Foto: Video News
12 Dec 2010   •   10:12

Un copil adoptat acum 20 de ani din România, chiar in ziua de Moş Nicolae, îşi caută de ani buni mama biologică. Din Afganistan, unde luptă pentru marina americană, Nick Simon a cerut ajutorul Observatorului pentru a o găsi pe cea care i-a dat viaţa. Si s-au regăsit... Deocamdată, doar prin intermediul camerei web.

El este Nick Simon. Unul, dintre miile de copii crescuţi în orfeliantele din România. Acum 20 de ani, pe 6 decembrie, Moş Nicolae i-a adus în dar o familie. A fost ziua în care a părăsit căminul unde şi-a petrecut primii cinci ani din viaţă.

Sunt printre puţinele lui amintirile despre România. Le spune doar în engleză pentru că limba română, pe care o vorbea corect, a uitat-o. Din anii trăiţi în orfelinat mai păstrează în minte o scenă - cea mai importantă - momentul cînd a avut lîngă el două mame.

Imaginea şi poveştile părinţilor adoptivi l-au convins pe Nick să înceapă căutarea familiei lui din Romînia. S-a izbit de obtuzitatea funcţionarilor care l-au trimis la adrese inexistente. A cerut ajutor Observatorului pentru că avea doar un nume, cel al mamei trecut cu pixul pe copiile actelor de adopţie. Aşa a dat în cele din urmă de urma mamei din România.

A plâns cînd şi-a adus aminte, a plâns şi când a văzut fotografiile.

Ar fi vrut să-l vadă, să-l audă. Este imposibil deocamdată din cauza restricţiilor impuse în bazele americane din Afganistan. Aşa că s-au mulţumit să se privescă în înregistrari video.

Camelia spune că viaţa ei a fost un coşmar după ce primul soţ i-a murit. A dormit prin scări de bloc şi s-a mutat din casă-n casă.

E şomeră şi ca să aibă din ce trăi strânge sticle. Dar spune că e împăcată cu soarta. A avut 11 copii şi e mulţumită că măcar pe unii a reuşit să-i păstreze lângă ea. Alţii au fost înfiaţi sau au crescut la casa de copii.

Camelia speră că toţi copii ei o vor căuta aşa cum au făcut Alina şi Nick. Acum stă şi numără zilele pînă când se vor strânge în braţe pentru prima dată după 20 de ani.

 

×
Subiecte în articol: adoptie copil
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close