Antena 3 CNN Actualitate Bănicioiu: ''Nu există niciun fel de probă sau dovadă că eu aş fi luat vreo sumă de bani!''

Bănicioiu: ''Nu există niciun fel de probă sau dovadă că eu aş fi luat vreo sumă de bani!''

Nicolae Bănicioiu poate fi urmărit penal. Comisia Juridică a decis să accepte solicitarea DNA, însă votul final va fi dat în plenul Camerei Deputaţilor. Bănicioiu a venit să îşi suţine cauza parlamentarilor şi a spus că este nevinovat, iar procurorii nu au probe împotriva sa.

Bănicioiu: ''Nu există niciun fel de probă sau dovadă că eu aş fi luat vreo sumă de bani!''
Sursa foto: Nicolae Bănicioiu/Facebook
de Iulia Gorgorin    |    23 Oct 2020   •   17:15

Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Tineretului în guvernul Ponta, este cercetat pentru corupție.

Fostul ministru Nicolae Bănicioiu este vizat de o investigație DNA

Procurorii îl acuză pe Nicolae Bănicioiu că, în perioada 2012-2014, când era ministru al Tineretului și Sportului, ar fi cerut și primit 1,2 milioane de lei de la doi oameni de afaceri pentru că l-ar fi influențat pe ministrul Sănătății de atunci, Eugen Nicolăescu (PNL).

Nicolae Bănicioiu a declarat că este nevinovat şi că DNA nu are probe împotriva sa.

''Nu există absolut nicio dovadă asupra acestei acuzaţii. Nu există niciun fel de probă sau niciun fel de evidenţă, dovadă că eu aş fi luat vreo sumă de bani. Au fost făcute provocări, încercări de flagranturi, urmăriri şi multe astfel de etape procedurale în toate perioadele, în care nu s-a putut dovedi ceva de genul acesta.

O încercare de flagrant eșuat, în sensul că a venit cineva la un moment să îmi dea o cutie de bomboane. Am văzut-o în presă pe asta, cum îi dădeam eu ordine lui Nicolaescu şi îl şpăguiam pe Nicolaescu şi nu ştiu ce îi mai făceam lui Nicolaescu.

Deci eu cu Eugen Nicolaescu, în primul rând nu ne înţelegeam bine. Cred că ştiţi, că aţi văzut de-a lungul timpului, lucrul acesta. În al doilea rând, domnul Cocoş şi compania îl denunţă şi pe domnul Nicolaescu. Deci îl denunţă şi spune că nu ştiu cât îi dădeau ei direct lui Nicolaescu. Deci cum naiba mai aveau nevoie de mine, ca să îl influenţeze pe Nicolaescu? Cred că și în cazul ăla sunt niște minciuni'', a explicat Nicolae Bănicioiu. 

×
Subiecte în articol: Nicolae Banicioiu bani proba
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close