Antena 3 CNN Actualitate Nicolae Ciucă: "12.000 de cetăţeni au donat sânge în ultimele cinci zile. O parte importantă este pusă la dispoziţie pentru salvarea cetăţenilor Ucrainei"

Nicolae Ciucă: "12.000 de cetăţeni au donat sânge în ultimele cinci zile. O parte importantă este pusă la dispoziţie pentru salvarea cetăţenilor Ucrainei"

"Peste 12.000 de cetățeni români au donat sânge în ultimele cinci zile, o parte importantă fiind pusă la dispoziție pentru salvarea cetățenilor Ucrainei. Fac apel să continuăm acțiunile noastre umanitare atât de necesare poporului ucrainean, în acest moment!", a anunţat vineri, premierul Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă: "12.000 de cetăţeni au donat sânge în ultimele cinci zile. O parte importantă este pusă la dispoziţie pentru salvarea cetăţenilor Ucrainei"
Sursa foto: Nicolae Ciucă/Facebook
de Iulia Gorgorin    |    04 Mar 2022   •   21:15

Premierul Nicolae Ciucă face un apel către români şi le cere să doneze sânge pentru poporul ucrainean aflat în suferinţă.

"Românii donează sânge pentru militarii și civilii ucraineni răniți în agresiunea militară!

Peste 12.000 de cetățeni români au donat sânge în ultimele cinci zile, o parte importantă fiind pusă la dispoziție pentru salvarea cetățenilor Ucrainei.

Împreună cu mulți membri ai cabinetului am donat sânge, în urmă cu câteva zile, pentru răniții ucraineni.

Mulțumesc românilor care și-au deschis inimile și participă la această campanie umanitară! Puterea solidarității este o linie de apărare esențială împotriva oricărei agresiuni. Sunt mândru de generozitatea și mobilizarea românilor care au venit în sprijinul ucrainenilor aflați în suferință. Fac apel să continuăm acțiunile noastre umanitare atât de necesare poporului ucrainean, în acest moment!", a anunţat Nicole Ciucă, vineri, pe pagina sa de Facebook.

Românii donează sânge pentru militarii și civilii ucraineni răniți în agresiunea militară! Peste 12.000 de cetățeni...

Posted by Nicolae Ionel Ciucă on Friday, 4 March 2022

Premierul Nicolae Ciucă a mers duminică, 27 februarie, la Centrul de transfuzii sangvine de la Spitalul Militar din București, alături de mai mulți miniștri, pentru a dona sânge în beneficiul militarilor răniţi în războiul din Ucraina.

"Împreună cu o parte din membrii Cabinetului, am venit la Spitalul Militar să donăm sânge, apreciind că este foarte mare nevoie ca, prin exemplul personal, să fim alături de cei care au nevoie de sânge.

În momentul de față este foarte mare nevoie, ținând cont de faptul că, așa cum am anunțat în această dimineață, la nivelul Ministerului Sănătății, am luat decizia să oferim posibilitatea ca răniții din Ucraina să poată să fie tratați la spitalele din România. Și desigur, în funcție de solicitările părții ucrainene, să putem să-i sprijinim și cu sânge”, a declarat șeful Guvernului.
 

 

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă sange razboi apel premier
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close