Antena 3 CNN Actualitate Nicolae Ciucă, despre Simona Halep: "E nevinovată şi trebuie să o susţinem"

Nicolae Ciucă, despre Simona Halep: "E nevinovată şi trebuie să o susţinem"

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, astăzi, că Simona Halep este nevinovată şi că "trebuie să o susţinem", după ce campioana a fost acuzată de dopaj de Federaţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA).

Nicolae Ciucă, despre Simona Halep: "E nevinovată şi trebuie să o susţinem"
Sursa foto: Hepta | Profimedia Images
de Alin Tarnovschi    |    24 Mai 2023   •   15:58

"Este judecată în momentul de faţă de toată lumea incorect faţă de ce a însemnat ea pentru România. Consider că este nevinovat şi trebuie să o susţinem. Reprezintă o etapă din istoria meciului feminin românesc, nu e corect faţă de ea", a declarat Nicolae Ciucă.

În prezent, Simona Halep aşteaptă, în continuare, să se prezinte în faţa unui tribunal independent pentru a fi audiată în cazul celor două acuzaţii.

Citeşte şi: Petiţie online pentru Simona Halep: "Vă rugăm să nu o mai hărțuiți"

Simona Halep a fost suspendată provizoriu de către Federaţia Internaţională de Integritate a Tenisului pentru un test pozitiv Roxadustat, efectuat la US Open 2022.

Roxadustat, vândut sub marca Evrenzo, este un medicament anti-anemie. Roxadustat este un inhibitor al prolil-hidroxilazei HIF care crește producția endogenă de eritropoietină și stimulează producția de hemoglobină și celule roșii din sânge. Substanța a fost Introdus pe lista WADA (World Anti-Doping Agency) în 2011.

În urmă cu câteva zile, Simona Halep a primit o nouă lovitură, după ce ITIA a acuzat-o de o nouă încălcare a reglementărilor antidoping pentru nereguli găsite în pașaportul său biologic.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă Simona Halep ITIA
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close