Antena 3 CNN Actualitate Nicolae Mischie a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru folosirea de acte false

Nicolae Mischie a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru folosirea de acte false

Nicolae Mischie a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru folosirea de acte false
Sursa foto: Foto: Mediafax
26 Oct 2011   •   20:29

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Nicolae Mischie, a fost condamnat la 2 ani de închisoare, cu suspendare. Mischie a fost găsit vinovat de contrabandă cu maşini.

Potrivit Mediafax, Mischie a fost achitat de Curtea de Apel Alba Iulia pentru infracţiunea de înşelăciune în dosarul privind aducerea în ţară a două maşini fără plata taxelor vamale, dar instanţa a menţinut condamnarea la doi ani de închisoare cu suspendare pentru folosirea de acte false.
   
Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, miercuri,  că instanţa a judecat recursurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva şi de Nicolae Mischie împotriva sentinţei pronunţate de Judecătoria Deva în dosarul privind aducerea în ţară, de către fostul şef al Consiliului Judeţean Gorj, a două maşini fără plata taxelor vamale.
   
Magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia au decis să menţină condamnarea la doi ani de închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de folosire de acte falsificate la Autoritatea Vamală şi interzicerea drepturilor civile de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat pe o durată de doi ani, însă l-au achitat pentru infracţiunea de înşelăciune.
   
Instanţa a dispus anularea actelor false, iar pe latura civilă a menţinut obligaţia de plată a despăgubirilor civile în sumă de 33.354,97 de lei stabilită de instanţa de fond, respectiv Judecătoria Deva.
  
Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă.
   
Dosarul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj Nicolae Mischie a ajuns la Curtea de Apel Alba Iulia în recurs după ce fusese judecat la Judecătoria Deva, iar decizia dată de această instanţă a fost atacată atât de Parchet, cât şi de Mischie.
   
În decembrie 2010, Judecătoria Deva l-a condamnat pe Nicolae Mischie la doi ani de închisoare pentru infracţiunea de folosire de acte falsificate la Autoritatea Vamală şi doi ani de închisoare pentru infracţiunea de înşelăciune, pedeapsă suspendată condiţionat pe durata unui termen de încercare de patru ani.
   
Instanţa l-a obligat pe inculpat să plătească părţii civile - Autoritatea Naţională a Vămilor Bucureşti, prin Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova - 33.354,97 lei, cu titlu de despăgubiri civile, precum şi majorări de întârziere, calculate la debitul de 22.066 lei, începând cu data de 12 decembrie 2006 şi până la achitarea integrală a debitului.
   
Anterior acestei decizii, dosarul a fost judecat pe fond la Judecătoria Deva şi la Tribunalul Hunedoara în 2008-2009.
   
În primă instanţă, Judecătoria Deva l-a condamnat pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj şi fost preşedinte al PSD Gorj Nicolae Mischie, în 18 martie 2008, la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Decizia a fost atacată cu apel, care s-a judecat la Tribunalul Hunedoara.
   
În aprilie 2009, Mischie a fost condamnat de Tribunalul Hunedoara la doi ani de închisoare cu suspendare şi interzicerea unor drepturi, în cazul celor două maşini aduse din străinătate.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close