Antena 3 CNN Actualitate Nicolae Zamfir, directorul Institutului Măgurele, a fost demis: "Nu am primit nicio explicație"

Nicolae Zamfir, directorul Institutului Măgurele, a fost demis: "Nu am primit nicio explicație"

Nicolae Zamfir, directorul celui mai mare proiect de cercetare din România - laserul de la Măgurele - a fost revocat din funcție aseară. În locul său a fost numit interimar Nicolae Mărginean, unul dintre principalii contestatari ai lui Zamfir, după ce acesta a reziliat contractul cu EuroGammas condus de italieni.

Nicolae Zamfir, directorul Institutului Măgurele, a fost demis: "Nu am primit nicio explicație"
Sursa foto: Ziarul Financiar
de Diana Dragotescu    |    15 Aug 2020   •   14:30

Decizia a fost luată de ministrul Educaţiei, Monica Anisie, care a anulat un ordin anterior dat de un secretar de stat care prelungea mandatul lui Zamfir.

Răspunsul lui Nicolae Zamfir: Nu am primit nicio explicație!

„Nu am primit nicio explicație. A fost fără argumente, ordinul nu conține nicio motivație. Înțelegând din campania din ultimele luni, a fost in amestec de protestatari din Institut, care oricum sunt în număr mic față de ceo 1000 de salarați”, a spus Nicolae Zamfir.  

„Domnul Mărgineanu este unul dintre cei care au încălcat reguli ale institutului, s-au detectat probleme financiare, probleme legte de protecția la radiații naturale. Au fost comisii care au făcut cercetările și au constatat că s-au încălcat acte, adică nu și-a îndeplinit atribuția pe care o avea în privința protecției protecților”, a mai spus fostul director la Antena 3.  

Ce acuzații i s-au adus fostului director 

„În principal protestele au fost pe două direcții. Una dintre direcții care a fost neateștepaptă, a fost contestat tot proiectul, tot programul științific, deci vorbim aici despre un proiect care este în desfășurare de 10 ani și este aproape de finalizare. Pe de altă parte au contestat un ordin din februarue anul acesta, dat de Ministerul Educației și Cecetării prin care mi s-a prelungit madatul, eu dând conscurs în 2016 după regulament, în care se prevedea că prelungirea ține numai de performanță. Nu era specificată nicio vârsă în acea hotărâre a Guvernului”, a mai precizat Nicolae Zamfir. . 

Nicolae Zamfir, directorul Institutului Măgurele, a fost demis

×
Subiecte în articol: Nicolae zamfir Institutul Măgurele
Parteneri
Un criminal în serie va fi eliberat din închisoare
x close