Antena 3 CNN Actualitate Nicolae Ciucă nu e de acord cu asumarea răspunderii pe certificatul COVID la locul de muncă

Nicolae Ciucă nu e de acord cu asumarea răspunderii pe certificatul COVID la locul de muncă

Premierul Nicolae Ciucă nu este de acord cu asumarea răspunderii pe certificatul pe certificatul COVID la locul de muncă, potrivit surselor.

Nicolae Ciucă nu e de acord cu asumarea răspunderii pe certificatul COVID la locul de muncă
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    22 Dec 2021   •   14:57

Potrivit surselor, Nicolae Ciucă nu este de acord să își asume răspunderea pe certificatul electronic COVID la locul de muncă.

În jurul orei 17:00 va avea loc o nouă ședință a coaliției pentru a stabili ce vor face mai departe.

Guvernanții au convenit că până la finalul anului să fie adoptat certificatul COVID la locul de muncă, cel mai probabil în perioada dintre Crăciun și Anul Nou.

 

Forma finală a proiectului de lege privind certificatul electronic COVID-19 la locul de muncă

Proiectul de lege privind introducerea certificatului COVID la locul de muncă prevede că angajaţii nevaccinaţi ar putea primi gratuit 15 vouchere pentru a se testa şi, în plus, au la dispoziţie cinci opțiuni: vaccinarea cu o doză, vaccinarea cu schemă completă, trecerea prin boală, test antigen sau test PCR.

Certificatul urmează să fie cerut la locul de muncă dacă numărul cazurilor de COVID-19 crește cu un coeficient săptămânal mediu de cel puţin 1,5 ori timp de trei săptămâni consecutive la nivel național. 

Apoi, se poate renunța la el când numărul cazurilor scade timp de trei săptămâni, iar incidența COVID la nivel național este sub unu la mie.

De la prevedere fac excepţie angajatorii din sectorul privat cu până la 10 angajați, care nu au interacțiuni directe cu clienții, și angajații care lucrează de acasă.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă certificat COVID
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close