Antena 3 CNN Actualitate Nicolăescu: PNL solicită premierului Ungureanu demiterea de urgență a preşedintelui CNAS, Lucian Duță

Nicolăescu: PNL solicită premierului Ungureanu demiterea de urgență a preşedintelui CNAS, Lucian Duță

Nicolăescu: PNL solicită premierului Ungureanu demiterea de urgență a preşedintelui CNAS, Lucian Duță
Sursa foto: Foto: Intact Images
27 Feb 2012   •   14:54

PNL îi solicită premierului Ungureanu să-l demită pe Lucian Duță, preşedintele CNAS, pentru "aroganţă, incompetenţă, ingnoranţă şi indiferenţă faţă de pacienţi şi personalul medical", a declarat, luni, după şedinţa BPC, viceliderul grupului PNL din Cameră, Eugen Nicolăescu.

"Biroul Politic Central al PNL a luat în discuţie problemele grave din sistemul sanitar şi a adoptat trei decizii. Prima este destituirea imediată a preşedintelui CNAS. Conform legii, acest lucru e în puterea premierului, dacă doreşte să facă ordine în sistem. Dacă e interesat de cetăţeni, trebuie să facă asta imediat, azi", a declarat fostul ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

El a precizat că motivele pentru care PNL cere demisia lui Duţă ţin de "aroganţa, incompetenţa, ignoranţa şi indiferenţa acestuia faţă de pacienţi şi faţă de persoanlul medical".

"Sunt semne (...) că tot mai multe medicamente şi pentru alte patologii în afară de cele pentru cancer vor dispărea de pe piaţă, ca urmare a legislaţiei stupide adoptate de Guvernul PDL. Acest sistem vrea să pună bir pe cei care aduc medicamente şi în felul acesta statul să nu mai aibă niciun fel de responsabilitate", a spus Nicolăescu.

El a spus că Lucian Duţă trebuie să plece şi să lase locul unui om care "să fie mai bine pregătit, dar în primul rând să fie mai mult interesat de oameni, de cetăţeni".



Scandalul medicamentelor pentru bolnavii de cancer a fost dezbătut în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, în urmă cu o săptămână. Întrebat de Mihai Gâdea despre lipsa cantităţilor necesare de morfină pentru tratarea pacienţilor, şeful CNAS, Lucian Duţă, a explicat că "singurei firme care făcea importul de morfină în România, nu i-a mai convenit să stea în ţara noastră în actualele condiţii de piaţă".

În urma campaniei declanşate de Mihai Gâdea la Antena 3 privind drama celor 500.000 de bolnavi de cancer, Guvernul a alocat, din Fondul de rezervă, 750.000 lei pentru cumpărarea de urgenţă a medicamentelor morfinice necesare tratamentului bolnavilor de cancer.

Citește și: 

"Şeful CNAS este copilul cuiva de sus. A distrus tot şi a rămas în funcţie", acuză preşedintele Asociaţiilor bolnavilor de cancer


×
Subiecte în articol: Eugen Nicolaescu Lucian Duta
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close