Antena 3 CNN Actualitate Niculae Bădălău, declarație șocantă despre diaspora: "Nu putem să mărim numărul de parlamentari. E o nebunie"

Niculae Bădălău, declarație șocantă despre diaspora: "Nu putem să mărim numărul de parlamentari. E o nebunie"

Niculae Bădălău, declarație șocantă despre diaspora: "Nu putem să mărim numărul de parlamentari. E o nebunie"
Sursa foto: Foto: Agerpres
29 Noi 2019   •   18:21

Niculae Bădălău, liderul PSD Giurgiu și fostul ministru al Economiei, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că ideea de a se mări numărul parlamentarilor din diaspora este "o nebunie". Bădălău a spus că nu i se pare normal ca românii plecați în străinătate, care nu mai au niciun gând de a reveni în țară, să decidă soarta celor care locuiesc în România. 

„Intervine faptul asta ca eu sunt cetatean roman cu domiciliul in Spania, sau am dubla cetatenie si eu in Romania nu ma mai intorc niciodata. Pentru ce sa decid cei care conduc in Romania soarta lor? Vi se pare normal? Eu cred ca trebuie sa ii tinem apropiati si trebuie sa facem lucrul asta, dar trebuie sa ne gandim cum sa facem legal si normal”, a zis Niculae Bădălău.

„Noi trebuie sa gasim formele prin care si dansi..acum e discutia pe cate locuri dam in Diaspora. Daca vrei sa puneti pe listele partidului din Diaspora, cine nu va lasa? Nu putem sa marim numarul de parlamentari (...) acum au 700.000 de oameni care au domiciliu, pasapoartele alea cu domiciliu, care sunt legale, restul pana la 3-5 milioane, ca se vehiculeaza tot felul, sunt fetele alea de le duc ăștia, eu știu, nu ilegal, dar.. (...) Cred ca e o nebunie povestea asta, e o nebunie si cred ca va deranjeaza ca altcineva sa stabileasca soarta dvs decat cei din tara, care pana la urma ei mananca painea neagra”, a mai afirmat Bădălău.

Fostul ministru a revenit asupra acestui subiect la Antena 3 pentru a aduce lămuriri. 

"Eu cred că într-o democrație poți să spui ce gândești. Din cei 5 milioane sau câți sunt, sunt și oameni care nu ne fac cinste. Încalcă legile țărilor respective. Chiar am văzut și la dvs. reportaje vizavi de subiectul ăsta. Eu nu am generalizat. Nu încercați să interpretați altfel.

Exprimarea nu e nefericită. E scoasă din context. Eu îi respect pe marea majoritate (a românilor din diaspora, n.r.). Dacă s-a înțeles altceva decât ce am vrut să spun, regret. Nu mi-a plăcut niciodată demagogia. Lucrurile ar trebui spuse corect. Discuția este cu totul și cu totul scoasă din context", a declarat Bădălău, la Antena 3.

 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close