Antena 3 CNN Actualitate Nicușor Dan anunță cum va reduce traficul din Capitală: ”Le mai dăm o lună de acomodare șoferilor”

Nicușor Dan anunță cum va reduce traficul din Capitală: ”Le mai dăm o lună de acomodare șoferilor”

Nicușor Dan, primarul ales al Capitalei, a explicat care este planul de viitor pentru a rezolva una dintre cele mai mari probleme din Capitală și anume traficul.

Nicușor Dan anunță cum va reduce traficul din Capitală: ”Le mai dăm o lună de acomodare șoferilor”
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    29 Sep 2020   •   12:15

“Semafoarele se pot rezolva cu matematică. Trebuie să fie un semafor cu cameră care să le permită şoferilor să facă stânga. Traficul va fi redus 40%. Vom scoate maşinile de pe prima bandă, dar mai întâi dăm o lună de acomodare şoferilor”.

Nicușor Dan spune că, dacă după o lună, în zonele vizate tot vor fi parcate maşini, proprietarii vor fi amendaţi.

Speră să îi convingă pe bucureșteni să renunțe la mașinile personale

De asemenea, acesta se declară exasperat de lucrările care încurcă traficul. Spune că în Bucureşti nu mai vin constructori serioşi şi din cauza asta lucrările durează prea mult. 

Primarul ales speră să-i convingă pe bucureşteni să renunţe la maşinile personale în favoarea transportului în comun. Pentru asta pregăteşte proiectul metroul uşor, de suprafaţă. Ar fi vorba de linia CFR, practic abandonată, care înconjoară Bucureştiul ca un inel.

Totodată, promite să lanseze licitaţii care să atragă mai mulţi constructori de autobuze, troleibuze şi tramvaie, astfel încât mijloacele de transport în comun să ajungă la timp, să fie curate şi libere, scrie stirileprotv.ro.

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan trafic

ȘTIRI

Proiect: Închisoare pentru şoferii băuţi, drogaţi sau care nu deţin permis

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close