Antena 3 CNN Actualitate Nicuşor Dan, atac la noul Guvern: "Programul economic este unul falimentar"

Nicuşor Dan, atac la noul Guvern: "Programul economic este unul falimentar"

Nicuşor Dan, atac la noul Guvern: "Programul economic este unul falimentar"
Sursa foto: Foto: Facebook
04 Ian 2017   •   17:37

Uniunea Salvaţi România va vota împotriva învestirii Guvernului pe motiv că programul economic este unul "falimentar", iar ceea ce se propune este o "repesedizare a României", a declarat, miercuri, în plenul Parlamentului, Nicuşor Dan, preşedintele USR.

"Pe scurt, ceea ce ni se propune azi este o repesedizare a României, cu tot ceea ce înseamnă pesedizare: subordonarea interesului public faţă de interesul de partid, subordonarea funcţiei publice şi a administraţiei faţă de interesul de partid, subordonarea competenţei faţă de obedienţa faţă de partid. USR va vota împotriva învestirii acestui Guvern", a afirmat Nicuşor Dan.

El a spus că un nou Guvern ar fi trebuit să fie speranţa unui nou început pentru România, dar, din păcate, această speranţă nu se vede nici în programul de guvernare şi nici în echipa propusă.

"Mi-ar fi plăcut să citim în programul de guvernare că în România se fură din banul public, mi-ar fi plăcut să citim în programul de guvernare că în România există autorităţi care adesea dau acte ilegale şi abuzive, că există în spaţiul universitar multă impostură, că în domeniul sănătăţii există o uriaşă reţea de interese oculte şi ne-ar fi plăcut să citim în acest program mai ales cum îşi propune acest Guvern să rezolve nişte probleme reale pe care românii le resimt. Am găsit în schimb în programul de guvernare că guvernările PSD şi ALDE au adus doar prosperitate românilor. Mi-e teamă că ne uităm la alte Românii", a susţinut Dan.

Potrivit preşedintelui USR, programul economic propus este unul falimentar.

"În ceea ce priveşte programul economic pe care acest Guvern îl propune, noi îl apreciem ca fiind falimentar. Pe de o parte, el vorbeşte despre o creştere masivă a cheltuielilor şi, pe de altă parte, previziunile pe care le face asupra veniturilor le apreciem a fi nerealiste. De fapt, ce se întâmplă cu acest program de guvernare, modul în care el este structurat din punct de vedere economic nu poate să ducă decât la deficit, la îndatorare şi la inflaţie. De fapt, sunt promisiuni în acest program de guvernare care sună bine, dar sunt nesustenabile, se amanetează viitorul României şi se îndatorează generaţiilor viitoare", a adăugat Nicuşor Dan.

El i-a criticat pe unii dintre miniştri propuşi.

"Văd că primul om care a fost demis pentru incompetenţă după tragedia de la Colectiv, chiar de Guvernul Ponta, devine ministrul Tineretului. Văd că un primar acuzat pentru luare de mită şi spălare de bani devine ministrul Muncii. Văd că o funcţionară descoperită de ANI ca fiind în conflict de interese ajunge ministrul Apelor şi Pădurilor, chiar în domeniul în care s-a manifestat acest conflict de interese. Văd un profesor care îşi pierde dreptul de a coordona doctorate pentru că nu poate să-şi dovedească activitatea ştiinţifică, văd că o astfel de persoană devine ministrul Sănătăţii. Poate mai grav este că unul dintre coordonatorii 'marţei negre', cu o adevărată lovitură la adresa statului de drept, devine ministrul Justiţiei. Mi se pare inacceptabil", a afirmat Dan.

În opinia sa, "interesul PSD de a câştiga aceste alegeri a fost tocmai de a scăpa membrii de braţul justiţiei".

"Să numeşti un ministrul al Afacerilor Externe persoana care a împiedicat votul românilor din diaspora în 2014 este din păcate un afront la adresa acestor oameni şi o piedică în calea reconcilierii naţionale", a spus preşedintele USR.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close