Antena 3 CNN Actualitate Nicuşor Dan confirmă că Primăria Capitalei are conturile blocate pentru o datorie uriaşă

Nicuşor Dan confirmă că Primăria Capitalei are conturile blocate pentru o datorie uriaşă

Conturile Primăriei Capitale au fost blocate pentru o datorie de 120 de milioane de euro pe care instituţia o are faţă de omul de afaceri Costică Constanda.

Nicuşor Dan confirmă că Primăria Capitalei are conturile blocate pentru o datorie uriaşă
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    04 Mai 2022   •   18:04

Primăria nu mai poate face investiţii şi nici să mai achite salarii sau subvenţii, spune chiar Nicuşor Dan.

Astfel, Municipalitatea propune să-i plătească omului de afaceri Costică Constanda eşalonat rate lunare, deoarece nu poate achita deodată cele 120 de milioane de euro datorate, suma principală fiind de 75 de milioane de euro, iar restul dobânzi penalizatoare, a precizat, miercuri, primarul general al Capitalei.

"Faptul că s-au blocat conturile este pur şi simplu o mişcare de negociere, pentru că blocarea conturilor pentru investiţii ale Primăriei, nu ajută pe nimeni. Nici noi nu putem să plătim investiţii în perioada în care avem conturile blocate pentru investiţii.

Nimeni nu cred că îşi închipuie că o să putem să scotem 120 de milioane de euro. Este blocată suma principală care înseamnă 75 de milioane de euro şi dobânda penalizatoare calculată până în anul 2020, când a început acel proces la care am făcut referire şi care s-a terminat acum în aprilie, pentru că s-a solicitat către instanţă validarea calculului unor dobânzi penalizatoare până în momentul în care acel proces s-a început. Deci vorbim undeva, de ordinul 120 de milioane de euro", a declarat Nicuşor Dan.

 

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan primaria capitalei
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close