Antena 3 CNN Actualitate Nicușor Dan dă asigurări: ”Respingerea siglei nu pune în pericol candidatura USR”

Nicușor Dan dă asigurări: ”Respingerea siglei nu pune în pericol candidatura USR”

Nicușor Dan dă asigurări: ”Respingerea siglei nu pune în pericol candidatura USR”
Sursa foto: Foto: Facebook
25 Oct 2016   •   13:25

Candidatura Uniunii Salvaţi România la alegerile parlamentare nu este pusă în pericol nici de procesul de fuziune dintre USR şi USB, nici de respingerea siglei de către Biroul Electoral Central, a declarat marţi preşedintele partidului, Nicuşor Dan.

"BEC a respins sigla USR pentru că ar fi asemănătoare cu cea a USB. USR a depus o nouă cerere la BEC, care va fi analizată marţi, şi o contestaţie în instanţă la decizia BEC ce va fi judecată miercuri. Indiferent de decizii, USR poate depune joi listele de candidaţi în toate judeţele, urmând să comunice sigla către BEC până în data de 5 noiembrie, termenul legal", a scris Dan, pe Facebook.

Nicuşor Dan a adăugat că USR, înregistrat la poziţia 125 în Registrul Partidelor Politice, poate participa în alegeri chiar dacă fuziunea cu Uniunea Salvaţi Bucureştiul nu a fost realizată.

"USR a depus semnăturile necesare, iar acestea au fost validate de către Biroul Electoral Central, la fel şi lista de candidaţi pentru circumscripţia diaspora. Este adevărat că PSD a contestat de trei ori listele USR pentru diaspora, dar contestaţiile au fost respinse definitiv şi irevocabil", a menţionat el.

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan BEC
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close