Antena 3 CNN Actualitate Nicuşor Dan: „Dacă se votează constituirea comisiei privind alegerile prezidenţiale din 2009, se va încălca Regulamentul”

Nicuşor Dan: „Dacă se votează constituirea comisiei privind alegerile prezidenţiale din 2009, se va încălca Regulamentul”

Nicuşor Dan: „Dacă se votează constituirea comisiei privind alegerile prezidenţiale din 2009, se va încălca Regulamentul”
Sursa foto: Foto: Facebook/Nicușor Dan
25 Apr 2017   •   16:36

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, a declarat marţi, la Parlament, că dacă proiectul de hotărâre a comisiei de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 se votează în şedinţa plenului reunit de miercuri se încalcă Regulamentul Camerei Deputaţilor şi al Senatului, această comisie fiind „un joc de imagine” al coaliţiei de guvernare PSD-ALDE, scrie News.ro.

Întrebat dacă USR se gândeşte să conteste la CCR proiectul de hotărâre privind constituirea comisiei de anchetă cu privire la alegerile prezidenţiale din 2009, Nicuşor Dan a spus că încă nu a fost luată o decizie în acest sens.

"E o decizie pe care nu am luat-o în acest moment. În mod evident, dacă se votează această hotărâre de înfiinţare mâine, se încalcă regulamentul celor două Camere. Decizia pe contestare la CCR nu am luat-o încă", a răspuns liderul deputaţilor USR.

De asemenea, întrebat care este miza acestei comisii, liderul USR a susţinut că este "un joc de imagine" al coaliţiei de guvernare PSD-ALDE.

 "E un joc de imagine care să ducă dezbaterea de la ce ar trebui să ne intereseze, cum poate coaliţia de guvernare să-şi implementeze măsurile cu care a candidat, legea salarizării, să duce către o altă zonă, alegeri, Băsescu", a precizat Nicuşor Dan.Chestionat în continuare dacă USR îşi mai susţine reprezentanţii în comisie, el a răspuns afirmativ: "Da, pentru că vrem să vedem ce se întâmplă acolo şi, dacă această comisie abuzează în vreun fel, să semnalăm opinia publică".
    

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan Comisie de ancheta
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close