Antena 3 CNN Actualitate Nicușor Dan, intervenție în greva STB: ”Nu este spontană. Este ilegală și politică!”

Nicușor Dan, intervenție în greva STB: ”Nu este spontană. Este ilegală și politică!”

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a făcut apel în această dimineață la șoferii STB pentru a se întoarce la muncă. Acesta susține că greva nu este una spontană, ci una politică, ce afectează viața a sute de mii de bucureșteni.

Nicușor Dan, intervenție în greva STB: ”Nu este spontană. Este ilegală și politică!”
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
de Laura Dinu    |    20 Ian 2022   •   08:56

”Avem o grevă la STB, o acțiune foarte gravă care afectează foarte mulți bucureșteni, de toate categoriile. Copii care merg la școală, oameni care trebuie să meargă la muncă.

Este o grevă ilegală pentru multe motive. Suntem în stare de alertă și-n stare de alertă nu se fac greve. 

Și chiar dacă nu am fi în stare de alertă, există o obligație legală ca pentru transportul public să fie asigurată o activitate de o treime, lucru care nu se întâmplă. 

Acțiunea în instanță este scrisă și depusă la Tribunalul București de către STB prin care solicită judecătorilor să constate că această acțiune este ilegală și să îi pună să reia lucrul. 

Această grevă afectează viața a sute de mii de bucureșteni. 

Nu este o grevă spontană, așa cum se afirmă. Este o grevă orchestrată de sindicatul reprezentativ și avem dovezile în acest sens. Este o grevă politică al cărei principal responsabil este domnul Petrariu, consilier general PSD, și lider al sindicatului reprezentativ. 

Îmi pare rău că șoferii au căzut în plasa acestor manipulări care au substrat politic. Fac apel la șoferi să înțeleagă gravitatea acțiunilor lor. Fac apel să reia activitatea, pentru că afectează viața a sute de mii de bucureșteni!”, sunt primele declarații ale primarului Capitalei. 

”Le transmit șoferilor care participă la această grevă că sunt deschis la un dialog cu ei dar nu prin intermediul liderilor de sindicat care au organizat-o. 

Mulțumesc mai multor instituții care s-au mobilizat, pentru că aveam informații cu privire la ce se va întâmpla în această dimineață. 

Am făcut toate eforturile pentru a menține în viață STB, care era la limita falimentului când am ajuns în primărie. Datoriile erau de 1,2 miliarde de lei, când am ajuns în primărie. 

Vreau să spun că această societate trebuie optimizată și nu vom renunța la a face acest lucru, la controlul pe care contractul de delegare ni-l permite. Vom continua să facem controalele ca mașinile să plece la timp din stații, pentru ca bucureștenii să nu fie afectați”, a mai spus primarul Capitalei. 

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close