Antena 3 CNN Actualitate Nicușor Dan, despre testările în masă din București: 'O cheltuială inutilă a banului public'

Nicușor Dan, despre testările în masă din București: 'O cheltuială inutilă a banului public'

Nicuşor Dan, candidat la Primăria Bucureşti, afirmă că cele două testări în masă pentru coronavirus, derulate de Gabriela Firea, sunt ”o cheltuială inutilă a banului public”.

Nicușor Dan, despre testările în masă din București: 'O cheltuială inutilă a banului public'
Sursa foto: Foto: Antena 3
25 Mai 2020   •   19:12

”Dacă vrea să facă ceva pentru protecţia bucureştenilor, Gabriela Firea trebuie să dezvolte propria infrastructură de testare (teste, aparate, specialişti) şi să testeze angajaţii în contact cu populaţia (cadre medicale, şoferi STB, funcţionarii pe relaţii publice, asistenţi sociali). De altfel, a şi anunţat asta încă din 10 aprilie, dar nu a făcut nimic în acest sens. Cele două testări în masă pe care le începe zilele acestea reprezintă o cheltuială inutilă a banului public. O ambiţie puerilă 'am zis că fac teste, le fac, nu contează cum', fără nicio justificare ştiinţifică”, a afirmat, luni, Nicuşor Dan.

”Pentru persoanele care vor constata că nu sunt infectate rezultatul va fi nerelevant, riscul infectării ulterioare fiind acelaşi după testare. Testarea cu testele care detectează anticorpi (nu ştim în acest moment ce tip de teste este folosit) este prematură şi dublează efortul Ministerului Sănătăţii. Specialiştii spun că testul individual este relevant după 2-3 săptămâni de la posibila infectare, deci că testul statistic pe populaţie trebuie făcut la 2-3 săptămâni după calmarea epidemiei. România nu este încă în această fază”, a mai declarat contracandidatul Gabrielei Firea.

Reacția vine după ce, luni, Primăria Capitalei a anunțat demararea celei de-a doua campanii de testare a bucureștenilor, ce vizează testarea a 10.500 de locuitori.

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close