Antena 3 Actualitate Nicușor Dan, despre greva STB: Un executor judecătoresc se va prezenta mâine la depouri

Nicușor Dan, despre greva STB: Un executor judecătoresc se va prezenta mâine la depouri

de Redacția Antena 3    |    20 Ian 2022   •   21:24
Nicușor Dan, despre greva STB: Un executor judecătoresc se va prezenta mâine la depouri
Sursa foto: Societatea de Transport București - STB SA

Primarul General al Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat în această seară că un executor judecătoresc se va prezenta mâine dimineață la depourile STB pentru a înștiința oficial angajații că trebuie sa se întoarcă la muncă.

„Pentru ca lucrurile să fie și mai oficiale mâine dimineață (vineri dimineață - n.r.), adică un executor judecătoresc, care are un rol de autoritate de comunicare și de îndeplinire hotărârile judecătorești, se va prezenta la autobază și la depou și va înștiința oficial că există această hotărâre executorie și că cine nu respectă săvârșește o infracțiune în mod individual.

Da, deci nu mai este în contextul de azi dimineață, în care niște oameni au putut să pretexteze că este un protest spontan, individual, dar și noi știm și avem toate dovezile și am făcut plângeri penale pentru asta, că a fost organizat de liderii de sindicat, mai precis pe domnul Petrariu”, a declarat Nicușor Dan la TVR.

El spune că decizia a fost luată pentru că angajații STB pot invoca faptul că nu sunt obligați să consulte portalul instanței de judecată.

„În acest moment, el poate să spună că nu este obligat să se uite pe portalul instanței ca să vadă soluția din dosar, dar în momentul în care va avea comunicarea prin executori judecătorești, mâine dimineață (vineri dimineață - n.r.), atunci va fi pasibil de săvârșirea unei infracțiuni de nerespectare a unei hotărâri judecătorești”, conchide primarul general al Capitalei.

Anunțul lui Nicușor Dan vine după ce Societatea de Transport București a transmis că angajații refuză să-și reia activitatea și că greva ar putea continua și mâine.

„Din verificările efectuate, s-a constatat că personalul implicat în această grevă ilegală care a paralizat astăzi Capitala, refuză să-și reia activitatea. Există posibilitatea ca această grevă să continue și mâine, liderii sindicali punând presiune pe salariații STB SA pentru a nu-și îndeplini sarcinile de lucru”, se arată în comunicat.

Potrivit unui comunicat al STB, ca urmare a hotărârii Tribunalului București prin care instanța de judecată dispune suspendarea grevei și reluarea de îndată a activității, angajații societății au obligația de a respecta decizia și de a ieși în traseu conform itinerariului și foii de parcurs.

Angajații Societății de Transport București au intrat joi dimineață în grevă spontană, după acțiunea de protest de miercuri. Directorul societății, Adrian Criț, invocă interesele personale ale unui lider de sindicat, dar și faptul că solicitarea angajaților de majorare cu 200 de lei a salariilor nu poate fi îndeplinită, după majorarea cu 10% de anul trecut, pentru că ar duce la insolvența companiei. STB are 10.600 de angajați.

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan grevă STB

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close